Provedite subotnje popodne na vanjskim terenima gimnazije

Prostor CeZam Čakovec i Košarkaški klub ‘Globetka’ obilježavaju međunarodni dan obitelji sportskim piknikom i okupljanjem na vanjskim terenima Gimnazije i ETŠ-a s ciljem promocije udomiteljstva i edukacijsko-rehabilitacijske podrške.

Okupljanje na terenima započinje 21. svibnja od 12 sati, a program se sastoji od tri košarkaške utakmice na vanjskim terenima. Paralelno s utakmicama održavaju se aktivnosti igranja frisbeeja, igranja hackya, odbojke, nogometa, sviranja darbuka u prirodi, joga u prirodi, crtaona, igre za djecu itd. Svaki posjetitelj ima mogućnost bavljenja različitim aktivnostima.

Ovaj susret podržava i Košarkaški klub Cibona Zagreb čija maskota Vuk će posjetiti događaj.

Program:

Od 12:00 sati okupljanje na terenima ETŠ-a; igranje obojke, nogometa, košarke, frisbeeja, hackya, joga u prirodi, sviranje darbuka, igra za djecu, penjanje po svili (sve paralelno s košarkaškim tekmama)

Košarkaške utakmice:
14:00 Košarkaški Klub Međimurje Čakovec – VKK Međimurje
15:30 Košarkaški klub “Globetka” – Košarkaški Klub Međimurje Čakovec
17:00 Košarkaški klub “Globetka” – VKK Međimurje

Događaj podržavaju:
Košarkaški Klub Međimurje Čakovec,
Veteranski Košarkaški Klub Međimurje,
Centar za socijalnu skrb Čakovec,
Centar za odgoj i obrazovanje,
Udruga edukacijsko – rehabilitacijskih stručnjaka,
KK Cibona.

Zlostavljana i zanemarena djeca, ona bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i starije, nemoćne odrasle osobe koje nemaju osobne resurse da si osiguraju smještaj trebaju našu pomoć. Ponajbolji oblik smještaja kojim se osigurava briga i skrb, uključenost u zajednicu, održavaju socijalne veze, nudi stručna pomoć te pruža ozračje topline i pripadnosti obiteljskoj cjelini je udomiteljstvo.

U Međimurskoj županiji se 113 obitelji bavi udomiteljstvom i skrbi o korisnicima u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec koji za obavljanje udomiteljstva izdaje dozvole. Na ovom događaju imat ćete priliku dobiti informacije o udomiteljstvu i upoznati udomitelje.

Udruga edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka Međimurske županije uočila je kako djeca i mladi s teškoćama u razvoju i učenju na području Međimurja ne koriste pojedine oblike socijalnih usluga koje su propisane Zakonom o socijalnoj skrbi.

Kako bi ubuduće osobe koje su u potrebi imale odgovarajuću edukacijsko-rehabilitacijsku podršku u našoj sredini, Udruga će uz podršku Grada Čakovca i nadležnog Centra za socijalnu skrb, od jeseni 2016. godine pri Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec, osnovati Centar za pružanje edukacijsko-rehabilitacijskih usluga u zajednici.

Buduće planirane usluge: pomoć pri uključivanju u programe odgoja i redovitog obrazovanja, pomoć u učenju, psihosocijalnu podršku, ranu intervenciju, savjetodavni rad s odgojno-obrazovnim radnicima, roditeljima, udomiteljima te drugim zainteresiranim subjektima u našoj lokalnoj zajednici.

Cilj je da se putem kvalitetne i sveobuhvatne edukacijsko-rehabilitacijske podrške omogući čim uspješniji tijek školovanja, a potom i njihovu primjernu uključenost u svakodnevni život naše lokalne sredine. Pozvani su svi uzrasti: mladi, stari, obitelji i rekreativci; dođite na sport, pivo, roštilj ili uživati u druženju 🙂

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije