Bez incidenata: Međimurski maturanti ponašali se odgovorno i zrelo

Tisuće maturanata diljem Hrvatske jučerašnji dan će pamtiti – zauvijek. Među njima je još jedna generacija međimurskih maturanata koja je zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja proslavila na gradskim ulicama, SRC-u Mladost i Šampionu.

>>> FOTO Coolijada – završni mimohod maturanata koji se pamti zauvijek
>>> Na Coolijadi odabrani najmaturantica, najmaturant i najoriginalniji razred

Ni ove godine nisu izostale maštovite maturantske odjeće, a najbolji razredi i maturanti su nagrađeni. – Znamo da su pred nama pravi životni izazovi i problemi, ali oni mogu još malo pričekati. Zadnji dan škole najvažnije je dobro se zabaviti – bila je jučer glavna poruka maturanata.

U Čakovcu je 13. godinu zaredom održana Coolijada, jedinstvena manifestacija za maturante u organizaciji koje sudjeluje i – policija. Cilj je dobra zabava sa što manje alkohola. Organizirane su i građanske ophodnje po parkovima u kojima su, uz policajce, sudjelovali i roditelji.

– Ne smeta nam što nas mame i tate kontroliraju. Neće se ljutiti ako malo popijemo jer samo je jednom u životu čovjek maturant – kažu mladići iz Tehničke škole Čakovec, odjeveni u plave radničke kombinezone. Većini njih će to uskoro biti i radna odjeća jer se odmah planiraju zaposliti. Naravno, ako posla bude.

I dok iz drugih gradova stižu informacije o privedenima, intervencijama hitne i oštećenjima tuđe imovine, u Čakovcu sasvim drugačija slika. Maturanti su dokazali svoju odgovornost, dobro se zabavili i sve je na kraju prošlo bez incidenata. Od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Tomislava Novinščaka doznajemo da je tijekom juečrašnjeg dana hitna imala samo jednu manju intervenciju vezanu uz proslavu maturanata.

Danijela Turk, policijska službenica za odnose s javnošću kaže kako je u mimohodu gradskim ulicama i druženju na SRC-u Mladost bilo 1200 maturanata koji su oko 21:30 autobusima prevezeni do Šampiona. – Nije dolazilo do narušavanja javnog reda i mira i nije bilo drugih kažnjivih ponašanja – kaže. Najavila je da će se detaljnije izvješće prezentirati na konferenciji za novinare koja će biti održana u ponedjeljak.

Zato ovom prilikom želimo javno pohvaliti ponašanje međimurskih maturanata jer su Coolijadu učinili da se zauvijek pamti po dobrom, a ne lošim stvarima. Poštujući dogovoreni protokol i pravila ponašanja dokazali su da srednjoškolske klupe napuštaju odgovorno, na pragu zrelosti. Bravo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije