Na Urbanovo iz Akademije vina, reprezentativnog mjesta hrvatskih sommeliera

Četiri dana prije svečanosti otvaranja 17-tog izdanja Festivala URBANOVO, međimurski su Pušipeli stigli u Zagreb.

Akademija vina na Samoborskoj cesti je reprezentativno mjesto okupljanja članova Hrvatskog Sommelier Kluba koje je često domaćin ležernim, ali i najzahtijevnijim degustacijskim večerima. Pred zahtjevan auditorij stao je Franjo Francem, dopredsjednik HSK i večer je krenula vrlo, vrlo solidnim pjenušcem od Pušipela vinarije Štampar.

Nastavljena je s predstavljanjem 4 standardne berbe iz 2015., koje su degustirane tajnim kušanjem, s uobičajenim popratnim diskusijama i analizama. Uvjerljivu večinu komplimenata iz prve četvorke “nakupio” je Pušipel classic vinarije Dvanajščak – Kozol.

U drugoj polovici večeri ponuđeni su predikatni Pušipeli iz 1993., 2013., i 2002. te jedan Moslavac, 2015., iz Moslavine. Pušipel je međimursko brand vino koje se proizvodi od moslavca, samo u najboljim berbama, po strogim županijskim pravilima i standardima.

Ostvarenja koja su tajno kušana u završnici večeri, uz izostanak primjerka ledene berbe, u potpunosti su opravdala impresivan elasticitet sorte koja je na Međimurskoj vinskoj cesti gotovo najzastupljenija. Laskavi odabir najboljeg predikata pripao je Izbornoj berbi bobica, obavljenoj 22. listopada 2002. g. u vinogradima Podruma Štrigova.

Sve vas pozivamo, da već 13. svibnja i naredna dva dana sve rezultate akademičara provjerite na URBANOVU, u festivalskoj dvorani u Štrigovi, a do kraja utvrdite 20. i 21. svibnja. u dane Otvorenih podruma na međimurskoj vinskoj cesti. Dobrodošli i živjeli! (Tekst: Ivan Goričanec, foto: Denis Perčić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije