‘Nisam zadovoljan mladim Massimom, sad bi se gadno posvađali’

Massimo Savić, poznati glazbenik ovog prostora uoči koncerta sa Zagrebačkim solistima u varaždinskoj Areni, otkrio je ponešto o sebi, svojoj karijeri, ali poručio publici što može očekivati 21. svibnja.

> Massimo i Zagrebački solisti u Areni Varaždin 21. svibnja, ulaznice su u prodaji

‘Ne uživam pretjerano u velikim koncertima’

Prodaja karata, što je bilo za očekivati, na zavidnom je nivou, ali Massimo je otkrio kako nije preveliki ljubitelj velikih koncerata.

– Nikada nisam priželjkivao biti netko tko će puniti velike dvorane, niti pretjerano uživam u tome. Po pravilu bi se moja glazba trebala izvoditi u intimnijim dvoranama, s oko 400 do 500 ljudi, ali je tamo nastupati teže. Naime, u velikim prostorima je žamor, nema tišine kao faktora, nemoguće je to postići, stoga trebate tu galamu nadjačati svojim spektaklom. Ipak, interesantno je raditi velike prostore jer sam uključen u dizajniranje bine, s kompletno vlastitom produkcijom.

Na koncertu će nastupati u pratnji Zagrebačkih solista.

– Rijetko tko uspješno nastupa s klasičnim skladateljima jer snaga benda često zasjeni snagu klasičnoga orkestra, a ja nisam htio da nam se to dogodi. Želio sam da ih publika doživi i to je izazov koji ćemo uspješno savladati.

U karijeri dužoj od 30 godina mnogi smatraju kako postoje dva Massima – onaj s početka i sadašnji.

– Nisam zadovoljan s mladim Massimom, ja bi se s njim sada jako posvađao. Naime, tad se radilo o neizgrađenom idiotu koji nije znao ništa. Talenta je bilo napretek, ali znanja se trebalo nakupiti.

‘Glazbu živim cijeli dan’

Ovaj je glazbenik kratko komentirao i popularnu turbofolk glazbu.

– Ne mogu tu glazbu nazvati umjetnošću, to su trivijalnosti, ali to mene ni ne zanima.

Massimo surađuje s brojnim inozemnim glazbenicima te priznaje kako živi glazbu cijeli dan, čak i onda kad ima vremena za odmor.

– Moj idealan dan je kad sam u piđami, gledam fantasične filmove i prošećem psa Manga.

‘Spavanje mi oduzima previše vremena’

Priznao je kako ga kritika ne pogađa, ali cijeni konstruktivnu kritiku.

– Nisam perfekcionist već volim dobar i kreativan rad. Volim ono što pričam pretvoriti u stvarnost, što često kod Hrvata nije slučaj. Više pričamo što bi trebalo nego to pretvoriti u djelo. Ipak, ne bih mijenjao Zagreb ni Hrvatsku iako sam mnogo živio u inozemstvu.

Dodao je i kako mnogo radi mnogo, punim intenzitetom, ali je glazba uvijek dio njegovog života.

– Mislim da mi spavanje oduzima jako puno života, previše vremena.

‘Publika kupi ulaznicu za cirkus u kojem ih ja moram zabaviti’

Glazbenik je otkrio kako izgledaju njegovi koncerti i što publika može očekivati.

– Nikad ništa ne očekujem od publike, već oni imaju pravo imati očekivanja od mene. Plate ulaznicu i ulaze u cirkus, a ja ih moram zabaviti, to mi je dužnost. Namjerno volim neugodnosti na početku koncerta, dođite i vidite o čemu je riječ. Koncert se mora razvijati, euforija ne može početi odmah. Ne zanima me film koji mi na početku pokazuje kraj, već hoću da me netko vodi kroz film i iznenadi na kraju – rekao je Massimo te dodao kako voli mistične koncerte.

Dodao je kako publika može biti toliko dobra da odmah osjećaj povezanost.

– Naprosto osjetiš da nema nikoga tko je na koncertu slučajno, već svi znaju zašto su tu. Nisu svi koncerti isti. Ipak, na svakom koncertu uspijem ljude dovesti do kraja filma, da im bude drago što su došli, važan je hepi end – zaključio je.

Najveći hitovi u novom ruhu, pjesme s novog albuma ‘1 dan ljubavi‘, pregršt emocija i jedinstveni audio-vizualni doživljaj, ono je što se sprema za subotu, 21. svibnja, u dosad najvećem koncertnom prostoru pred varaždinskom publikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije