Međimurski vatrogasci u mimohodu Hrvatske vatrogasne zajednice

Mimohodom vatrogasaca u Zagrebu prethodne subote na svečan način obilježena je 140. obljetnica rada i postojanja Hrvatske vatrogasne zajednice.

Preko 2000 vatrogasaca iz cijele Republike Hrvatske prošlo je ulicama Zagreba od prostora JVP Zagreb do Trga bana Josipa Jelačića, a među njima i 107 vatrogasaca iz Međimurja. Nakon postrojavanja vatrogasaca na Trgu bana Jelačića upriličena je upečatljiva pokazna vježba.



Svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice održana je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje su uručena razna odlikovanja i priznanja zaslužnima.

Tako je državno odlikovanje Red hrvatskog trolista uručeno i tajniku Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Dragutinu Trupkoviću za dugogodišnji aktivni rad i doprinos vatrogastvu.

Proslava 140. obljetnice rada HVZ-a završena je zajedničkim ručkom na Zagrebačkom velesajmu.



Inače, mjesec svibanj, mjesec je zaštite od požara, a naša dobrovoljna vatrogasna društva provode niz aktivnosti, kako bi povećali svoju spremnost u slučaju nepogoda, ali i građane dodatno educirali o važnosti vatrogasnih službi. Međimursko vatrogastvo slovi kao najbolje u zemlji, a naši vatrogasci taj status iz godine u godinu dodatno potvrđuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije