Trg solidarnosti u Čakovcu: Pomoć socijalno ugroženima

Prostor CeZam Čakovec i Udruga mladih ‘3FF’ Čakovec uz podršku Centra za kulturu Čakovec, Grada Čakovca, Turističke Zajednice Grada Čakovca i Crvenog Križa pokrenuo je inicijativu ‘Trg solidarnosti: sakupljanje didaktičkih/edukativnih igračaka, odjeće i obuće za potrebite.

Time se želi skrenuti pozornost na nastariju vrsta opskrbe u zajednici a to je razmjena usluga i dobara, metoda koju smo kroz vrijeme zanemarili i zamijenili ovisnošću o kupovini i novcu.

Danas živimo u teškom vremenu i svijesni smo da je mnogima oko nas potrebna pomoć, a najlakši način je poklanjanje onoga što nam više nije potrebno. Na taj se način rješavate ‘smeća’ iz svog života koje će nekome uljepšati život.

Didaktičke i edukativne igračke djecu na zanimljiv i zabavan način uče o svijetu oko sebe, razvijaju logiku, kreativnost, logičke sposobnosti, pomažu kod usvajanja matematike i vježbaju koncentraciju.

Sakupljanjem odjeće i obuće promovira se recikliranje i spriječava se bacanje očuvane i upotrebljive odjeće koje će mnogima pomoći. Time se potiče solidarnost i pomaganje onima kojima je najpotrebnije.

Program traje cijeli dan, tako od 15:00 do 19:00 sati počinje glazbeni dio u skopu kojeg sviraju Daliborovo Granje, The Street band, Umjetnička škola Miroslav Magdalenić i čakovečka kantautorica Lea Šprajc.

Ovom humanitarnom inicijativom želi se potaknuti javnost o solidarnosti, humanosti, toleraciji i zajedništvu kako bi se stvorila navika darivanja i pomaganja svojim sugrađanima. S toga, mislimo globalno, djelujmo lokalno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije