Vatrogasci donjeg Međimurja organiziraju mimohod vozila

Mjesec svibanj je Mjesec zaštite od požara i svako dobrovoljno vatrogasno društvo u Međimurju ga obilježava zasebno, a pored toga organiziraju i ono skupno.

Od 2010. godine u Vatrogasnoj zajednici područja općina Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija takvo skupno obilježavanje organiziraju Mimohodom vatrogasnih vozila svojim područjem. Rade to na način što iz garaža iz spremišta u pogon stavljaju sva raspoloživa vozila kojima potom obilaze sva naselja VZP.

Tako će biti i u nedjelju 15. svibnja kada će se u koloni naći šest kombi i četiri navalna vozila, dvije auto cisterne i jedno tehničko vozilo. Vozila su to kojima raspolažu vatrogasci: Kotoribe, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Svete Marije i Donjeg Mihaljevca.

Start kolone će biti u Svetoj Mariji, potom se odlazi u Donji Mihaljevec, uz kanal HE Donja Dubrava u Donju Dubravu, potom u Kotoribu i cilj je u Donjem Vidovcu. Ovu informaciju smo dobili od Andreasa Lisjaka iz Svete Marije, predsjednika VZPO, koji će zapovijedati kretanjem vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije