FOTO: Veličanstvena ceremonija uz Dan županije u Zagrebu

>> FOTO: Veličanstvena ceremonija uz Dan županije u Zagrebu

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je danas na obilježavanju petog Spomendana Zrinskih i Frankopana u zagrebačkoj katedrali.

Na samom početku svečanosti Zrinska garda Čakovec ispred zagrebačke katedrale izvršila je prijavak predsjedniku Hrvatskog sabora akademiku Željku Reineru koji je pokrovitelj ovogodišnjeg obilježavanja.

Veličanstvena ceremonija započela je kad je zapovjednik garde ispred predsjednika Hrvatskog sabora izgovorio; ”Gospodine predsjedniče Hrvatskog sabora, Zrinska garda Čakovec postrojena je u vašu čast, molim izvršite pregled, prijavak podnio dozapovjednik Mladen Obadić.!”

Nakon toga akademik Reiner je u pratnji zapovjednika i predsjednika Zrinske garde prošao uz svečani postroj, te ulaskom u zagrebačku katedralu uslijedilo je polaganje vijenaca kod kripte s posmrtnim ostacima Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, a na samom završetku ceremonije bilo je misno slavlje koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, izvijestili su iz Ureda predjsendika Sabora.

Na Danima županije bila je delegacija Međimurske županije predvođena županom Matijom Posavcem, a cijeli događaj svojim nošnjama, pjesmama i plesovima uveličali su članovi KUD-a Kotoriba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije