Četiri filmske radionice u Centru za kulturu Čakovec

Na Maloj sceni ‘Vinko Lisjak’, u srijedu 27. travnja 2016. od 9:00 do 14:00 sati održane su tri filmske radionice i četvrta u dvorani Centra za kulturu. Radionice je organizirao Filmski klub Centra i Kino za mlade, koji djeluje od rujna 2015. u suradnji s medijskim tehničarima Graditeljske škole Čakovec.

Medijski tehničari bili su voditelji radionica: stop animacije, video i fotografske radionice te analize filma u dvorani Centra za kulturu. Na osnovu dogovorenih priprema za animaciju djece vrlo brzo ostvarena je dobra komunikacija. Supervizori radionica bili su profesori Ljiljana Ille (stop motion animacija), Tihana Preksavec (video) i Ivan Čondor (fotografska radionica). Program je održan u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije pa je tema radionica bila Međimurje i zavičaj.

Polaznici radionica bili su učenici III. OŠ Čakovec, učenici trećih razreda bili su na animiranom filmu dok su učenici sedmih razreda sudjelovali u fotografskoj radionici. Učenici Srednje škole Čakovec, bili su kreatori i polaznici video radionice. Ostvarena je ideja da mladi podučavaju male i mlade i prenose im zanimanje za film, animaciju, kadar, fotografiju. Atmosfera na Maloj sceni bila je dinamična, užurbana i obavijena zadovoljstvom starijih koji su prenosili svoje filmsko iskustvo i znanje na male i vršnjake.

U dvorani Centra za kulturu učenice medijskog razreda Graditeljske škole, podučene gledanjem i iskustvom projekcija u Kinu za mlade, održale su uvod u gledanje francuskog animiranog filma ‘Mali princ’. Film su gledali učenici četvrtih razreda I. OŠ Čakovec u pratnji svojih učiteljica. Nakon projekcije filma uslijedio je razgovor i ostvarena je dinamična interakcija s učenicima na razini pitanje – odgovor.

Realizirani radovi radionica bit će izloženi u Međimurskoj županiji i Centru za kulturu Čakovec.
Mališane je obradovao sponzor filmskog dijela METSS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije