Izložba ručnih radova žena iz udruga Međimurske županije

>> Izložba ručnih radova žena iz Udruga Međimurske županije

Na Trgu Republike u Čakovcu, udruge žena s područja Međimurske županije izložile su svoje radove. Dan Međimurske županije, sunčano vrijeme i prekrasni unikatni radovi namamili su građane da se sa zadovoljstvom zaustavljaju kod izloženih štandova.

Osim Udruga žena, učenici Gospodarske škole Čakovec, poljoprivredni tehničari predstavili su svoje radove. Proizvodi se baziraju na jabučnim svojstvima, pa su se u ponudi našli sokovi, vino, ocat, čaj i čips. Krojači su također predstavili svoj rad – vrećice s mirisom lavande.

Udruga žena Pušćine djeluje već punih 10 godina a primarna djelatnost im je očuvanje kulturne i etno baštine. Osim ručno izrađenih košarica, heklanih stoljnjaka, cvijeća od kukuruzne komušine, žene iz udruge su obukle kostime od konoplje, a neki od njih su stari gotovo 100 godina.Cilj žena je očuvati nasljedstvo svojih predaka te prenositi način izrade ručnog rada na buduće generacije.

Osim spomenutih udruga, na Trgu su svoje radove izložile Udruge žena Nedelišće, Dekanovec, Novakovec, Gardinovec, Belica, Dunjkovec, Gornji Kuršanec, Novo selo na Dravi, Ivanovec, Podturen, Podbrest i ‘Zlatne ruke’ Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije