Na Danima općine Selnica prikazan film ‘Neprijatelj naroda’

Sinoć je u Domu kulture (Stara škola) u Selnici u sklopu programa ‘Dana općine Selnica-Markovo 2016.‘ prikazan film ‘Neprijatelj naroda‘ autorice Višnje Starešine kojeg je došao pogledati solidan broj ljudi, ali ne očekivan obzirom na tematiku.

Uvodno je govorio selnički načelnik Ervin Vičević koji je kazao kako je tema filma poraće i stradanje Hrvata na ‘Križnom putu’ i kasnije na Golom otoku. Ustvrdio je kako je došlo vrijeme da se o strašnim zloćinima koji je počinio nenarodni komunistički režim progovori i to sa strane povjesničara ali ne kvazi povjesničara i da jednom zauvijek u Hrvatskoj završimo II. svjetski rat.

Gledatelji su s posebnim zanimanje pratili dijelove filma u kojima govori varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, koji u filmu govori o svojem ocu koji je nestao kao žrtva komunističkih vlasti bivše zajedničke države, te o Vinku Kosu, književniku i rodoljubu iz Vučetinca kojem se trag gubi na području Bleiburga, a o čemu govori njegova kćerka Lada Kos.

Po završetku filma načelnik Ervin Vičević predstavio je izgled ‘Spomen obilježja hrvatskim braniteljima‘ koji će biti postavljen u središtu Selnice, u znak zahvale svima koji su svoje živote dali za samostalnu Domovinu Hrvatsku.

Spomenik bi trebao javnosti biti predstavljen i blagoslovljen 18. studenog 2016. na obljetnicu pada Grada Vukovara. Dani Selnice nastavljaju se u subotu Velikom zabavom, te u nedjelju pješačenjem od Selnice do Plešivice gdje će biti proslava Praznika rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije