Oprostili se od prijatelja i kolege Pere: Ostavio teret poštanske torbe

U Belici je jučer održano sportsko druženje članova Sekcije zbora sportskih novinara Međimurja, sportaša čakovečke Županijske bolnice i djelatnika kao i, kako su sebe nazvali, Poštara Međimurja.

U drugom dijelu, koji je bio za bogatom trpezom, u jednom je trenutku nastao muk. Nazočnima se je biranim riječima obratio Nenad Paler kazavši da je ovo trenutak kojim se opraštaju od svojega kolege, prijatelja, a prije svega velikoga čovjeka Petra Dunjka (41) iz Strahoninca.

– Pero je odlučio radno mjesto dostavljača u Hrvatskim poštama zamijeniti drugim radnim mjestom. Otišao je od nas nakon punih 20 godina zajedničkog dijeljenja dobra i zla – rekao je Nenad, dok mu je njegov kolega Josip Ružić – Čero predao ramom obrubljenu sportsku majicu s imenom “Poštar Pero”.

Tako su zvali Petra Dunjka kojemu je danas posljednji radni dan u HP-ma. – Poznat sam kao “jak na jeziku”, no ovoga puta sam ostao bez riječi – rekao je vidno uzbuđen i suznih očiju. Dečki su rekli kako žale što više neće s njima dijeliti teret poštanskih torbi, a na novom radnom mjestu su mu zaželjeli pregršt sreće.

Poštar Pero, tako će ga valjda i dalje zvati, je kazao kako je za tih 20 godina upoznao 80% Međimurja, a posljednji rajon su mu bili Nedelišće, Pušćine i Gornji Kuršanec. Prigodni darom su ga obradovali prijatelji – sportaši Belice, te članovi Sekcije. U njihovo ime darove mu je predao Zlatko Premuš, kolega i organizator ovog okupljanja. Po darivanju i dirljivim riječima uslijedio je pljesak, dug, iskren… Poštar Pero ga je zaslužio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije