Međimurski vinari podržali treću Primatijadu

>> Međimurski vinari podržali treću Primatijadu

Već treću godinu u nizu, studenti prirodoslovno – matemtičkih usmjerenja organiziraju ‘Primatijadu‘, znanstveno-sportski skup s namjerom poboljšanja odnosa među sveučilištima, promicanja znanosti, okupljanjem i poticanjem suradnje znanstvenika različitih prirodoslovno-matematičkih struka kao i omogućavanje studentima izlaganje svojih radova pred kolegama iz cijele Hrvatske.

U projektu sudjeluju Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, a o samoj važnosti projekta govore i mnoga pokroviteljstva projektu. Od značajnijih pokroviteljstva tu su pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, rektora Sveučilišta u Zagrebu, rektora Sveučilišta u Splitu…

Primatijada se sastoji od znanstvenih predavanja studenata i profesora, interaktivnih radionica, debata, kvizova znanja, te sportskog natjecanja među sveučilištima. Od značajnih predavanja valja napomenuti predavanje dr. Mirka Kovača, predavača zračne robotike na Imperial Collegeu u Londonu (nap.a. čiji korijeni sežu u Međimurje).

Organizacijski odbor Primatijade prepoznao je kvalitetu i pristupačnost međimurskih vinara, koji su i ove godine podržali sam projekt. Projekt su podržale vinarije Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Hažić, Jakopić, Kojter, Novak, Štampar, Tomšić, Turk i Židov. Ove godine Primatijada se održava u Rovinju od 11. do 15. svibnja, a tko zna, možda već iduće godine Međimurje svojim lijep krajolikom i vedrim ljudima ugosti brojne studente. Više saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije