FOTO: Međimursko veleučilište proslavilo osmi rođendan

>> FOTO: Međimursko veleučilište proslavilo osmi rođendan

Danas je u Međimurskom veleučilištu u Čakovcu bilo izuzetno svečano. U sklopu Dana Međimurske županije ova visokoškolska ustanova proslavila je osmi rođendan kojem su čestitari bili uglednici iz političkog, gospodarskog, kulturnog i vjerskog života Međimurske županije i onih preko županijskih granica.

Od velikog broja koje je u nastupnom govoru pozdravila dekanica dr.sc. Nevenka Breslauer, prof.v.š. izdvojit ćemo Darka Horvata, ministra obrtništva i poduzetništva u Vladi RH, dožupanicu Sandru Herman i rektora Sveučilišta Sjever Marina Milkovića. U svečanost su nas državnom himnom i himnom “akademaca” uveli članovi Vokalne skupine Zrinski iz Strahoninca pod vodstvom Gorana Šafarića. Oni su dali obol i ‘ležernom’ dijelu svečanosti.

Dožupanica Herman je u pozdravnom govoru istaknula nužnost povezivanja obrazovanja i gospodarstva čime možemo napraviti prosperitet i daljnji razvoj lijepog nam Međimurja. – Na tome upravo i radimo jer Međimurska županija Veleučilištu i ostalim institucijama daje punu podršku što vidite iz ovoga kompleksa koji očigledno raste, u njega je uloženo mnogo novaca kojeg ćemo ulagati i dalje – istaknula je Herman.

Posebno je dodala: – Znamo da je Međimurje destinacija poželjna za život želim i vjerujem kako će Međimurje biti i poželjna destinacija za studiranje. Poželjela je da sadašnji studenti postanu partneri MŽ-i u realizaciji ne malih projekata.

Ministar Horvat je, uz rođendanske čestitke, s radošću pozdravio sve one koji doprinose razvoju boljeg i kvalitetnijeg života u Međimurju. – Ne tako davno, prije osam godina, imao sam prilike iz zadnjeg reda slušati o počecima vašeg rada. Iz zadnjeg reda izgledalo je da to i nije tako lako. Nije bilo lako svima onima koji su se borili za nastanak ovakve obrazovne institucije u Međimurskoj županiji i danas vidimo da su bili u potpunost u pravu – istaknuo je ministar Horvat.

Čestitao im je na svemu onome što su u osam godina napravili, ali im je obećao širu potporu za ono što još namjeravaju učiniti. Posebno je naglasio važnost povezivanja akademske zajednice i realnog sektora. – Ako neće biti sinergija dionika ovog povezivanja ostat će sve mrtvo slovo na papiru i produkcija kadrova za Zavod za zapošljavanje. Molim vas da dadete doprinos takvoj viziji – podvukao je i zaželio punoljetnost ustanovi te izrazio želju i nadu da se na tom rođendanu nađe i on.

Prof.dr.sc. Marin Milković je izrazio radost što je Međimurje konačno dobilo ustanovu ovog tipa čime se pokazalo da su njegovi napori osobno i napori suradnika pronašli plodno tlo na ovim prostorima. Potom je dekanica iznijela pregled aktivnost Veleučilišta uz prateću projekciju pregleda njihovih aktivnosti tijekom proteklog razvoja.

Istaknula je kako kod njih trenutno studira oko 1000 studenata sjeverozapade Hrvatske, krenulo se je s njih 56. U nastavni proces uključena su 25 stalna zaposlenika, a u nastavu su uključeni i gosti predavači., ukupno 70-tak, a bez njih teško da bi se mogla održavati nastava. Istaknula je razmjenu studenata koja iz godine u godinu postiže sve veću efikasnost.

Govoreći o smještaju studenata, rekla je kako su većinom smješteni privatno, dio je u Studentskom domu u Varaždinu, a veći dio su i putnici iz okolnih gradova. S ponosom je istaknula skoru funkciju Studentskog doma koji će u startu prihvatiti 34 korisnika jer je riječ samo o adaptaciji i to je maksimalni kapacitet koji se mogao iskoristi. Razmišlja se o drugim zgradama koje bi se mogle iskoristit s maksimalno sa 100 mjesta. To je samo dio bogatoga rada i aktivnosti čemu čestitke dekanici i svima onima koji rade za sadašnjost i budućnost MEV-a.

Istaknuti su i nagrađeni studenti u akademskoj 2014/15. godini. U menadžmentu i turizmu to su Zoran Sokol, prosjek položenih ispita 5, Elena Halili (4,3339), Lea Obadić (4,6), Mateja Matijačić (4,1). U Specijalističkom Jasmina Janković (4,75), Računarstvu Mark Marčec (4.455), Nino Šupljka (4), Suzana Culi (4) i Marko Zadravec (4,9) te u studiju Održivog razvoja Valentino Kelemenić (4,538) i Nikolina Kerovec (4,077).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije