Postavljen novi, još ljepši i veći ‘Pikač’

Vrijedni članovi Udruge ‘Pikač’ iz Selnice, u subotu 23. travnja 2016. na zemljištu uz županijsku cestu Štrukovec – Selnica, podignuli su veliku slamnatu maskotu ‘Pikača’ – prepoznatljivost selničke kulturne baštine. Bio je to radostan događaj – ne samo za članove udruge, nego i za općinske čelnike, kao i sve prijatelje kulture, jer prolaznici opet mogu vidjeti pravo umjetničko djelo iz suhe slame i pikača.

Podsjećamo kako je ova udruga postavila Pikača pretprošle zime, ali ga je potom netko nekulturan i neodgovoran spalio do temelja. Do dana današnjeg policija niti netko drugi nije uspio otkriti počinitelja tog nerazumnog čina.

Ubrzo nakon tog neugodnog događaja čelni čovjek udruge Miljenko Vrančić i općinski načelnik Ervin Vičević, odlučili su izraditi i podignuti novog još ljepšeg i većeg ‘Pikača’ te je za tu namjenu kupljeno zemljište na kojem se on sada i nalazi.

Franjo Ščavničar i Branko Krajačić obvezali su se nabaviti specijalnu smjesu kojom će maskotu zaštititi od mogućnosti da ga se zapali.

Svečanosti ponovnog postavljanja ‘Pikača’ nazočila je Marija Jagarinec Sić, zamjenica općinskog načelnika, a prvi prolaznici već su se zaustavili i izrazili zadovoljstvo što je ‘velebni Pikač’ ponovno postavljen na ulazu u Selnicu u kojoj je i nastao prije nekoliko desetljeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije