Prvi satirički portal u Međimurju: Smijeh je najbolji lijek!

Jeste li se već nasmijali kojem članku novog satiričnog portala Hračak? Na razini Hrvatske poznati su nam satirični portali poput News bara i Sprdexa, a jedan takav osvanuo je i na području Međimurja.

Cilj satiričnog portala da se kod čitatelja izazove emocija. To znači da ćete čitanjem ostati izbezumljeni, ljutiti ili se jednostavno nasmijati od srca.

– Znači objave koje mi stavljamo online izmišljene su, ali opet inspirirane nekim stvarnim događajima. Povodimo se satirom koje pak je svojevrsno književno djelo u kojem se napada, ismijava pojedinac, zajednica, uvjerenje i slično, odgovorio je za sad anonimni osnivač portala.

Ideja se javila spontano jednog jutra, i prvenstveno je trebala biti privatna šala. No nakon samo jednog dana, posjećenost je skoknula na 4000 posjeta koji su ukazali na potrebu za višim nivoom od same interne zezancije za prijatelje.

Kakvi su planovi za daljnji rad satiričara?

– Generalni planovi su pisanje, pisanje, pisanje. Možda jednog dana i komercijalizirati cijeli projekt. No, u bliskoj budućnosti ovo radimo iz gušta. Drago mi je kad se čitatelj bar malo nasmije na ono što smo napisali, jedan nam je dovoljan da idemo dalje, rekao je osnivač Hračka.

Uredništvo portala trenutno se bazira na kvantitetu članka kako bi se sakupio određen broj članaka. Sljedeći nivo je napisati pravi satirički članak koji zahtjeva više vremena.

– U ovoj fazi je lako, ali vrlo će skoro čitatelji traži nešto više i to je ono čemu stremimo. Stoga paralelno s pisanjem, konzumiramo Vraza, Starčevića, Matoša i ostale satiričare, odgovorio je osnivač. Potražite ih klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije