Šalterski djelatnici policije na posao došli u plavim majicama

Proteklog petka, 1. travnja zaposlenici Odjela upravnih poslova Policijske uprave međimurske, povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu (2. travnja) u znak podrške osobama s autizmom, na posao su došli u plavim majicama.

Svjesnost o autizmu je važna za cjelokupnu društvenu zajednicu. – Prihvaćanjem osoba oboljelih od autizma dajemo im podršku u njihovim nastojanjima da postanu punopravni članovi zajednice. U znak zahvale na pruženoj podršci autističnim osobama, zaposlenicima Odjela upravnih poslova, djeca dječjeg vrtića “Roda” iz Ivanić Grada poslala su svoje likovne radove. Dječji radovi izmamili su osmjeh na lice svih zaposlenika i ovim putem upućuju im srdačnu zahvalu.

Obzirom da se ovih dana obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a plava boja karakterizira osobe s autizmom, željeli smo im na taj način pružiti podršku i time doprinijeti osvješćivanju šire zajednice o njihovim potrebama i svakodnevnim problemima – istaknula je voditeljica Odjela, Maja Anić koja je i sama više puta sudjelovala u raznim humanitarnim akcijama (poplava u Gunji, rad s izbjeglicama tijekom Domovinskog rata i dr.).

Glavna skupština UN-a odabrala je 2. travnja za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu čime želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja. Autizam je kompleksan razvojni poremećaj čiji je specifičan uzrok još nepoznat. Autistične osobe imaju teškoće u komunikaciji i socijalnim odnosima, te se opiru svakoj promjeni navika.

Njihovo ponašanje obilježava nezainteresiranost za druge, mehaničko ponavljanje pojedinih pokreta ili radnji, te neuobičajeno vezivanje za neki predmet. Neka autistična djeca pokazuju iznimne motorne, matematičke i druge vještine. Osobe s autističnim poremećajem imaju niz životnih teškoća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije