Mješoviti odbor za suradnju MŽ-e s pomurskim Hrvatima putuje Pečuh

– Realizirajući program ovogodišnjeg djelovanja Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije, u četvrtak 7. travnja će članovi njegovi članovi i njihovi gosti upriličiti radni posjet Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mađarskoj u Pečuhu – rekao nam je Marijan Varga, predsjednik Odbora.

Tamo će u 10 sati biti održan radni sastanak s generalnom konzulicom RH u Mađarskoj Vesnom Haluga. Po održanom sastanku obići će se centar grada i posjetiti Hrvatski kulturni klub August Šenoa. Točno u podne predviđen je sastanak s predstavnicima Hrvata iz Baranje, Somogy i Bačko kišunske županije u tamošnjem uredu Hrvatske državne samouprave.

Nakon toga će posjetiti OK Miroslav Krleža, a potom se u 15 sati odlazi za Sigetvar gdje će 45 minuta poslije biti upriličen posjet Parku mađarsko-turskog prijateljstva u čijima sklopu će biti položen vijenac na spomenik Nikoli Zrinskom. Posrednik u realizacije odlaska u Pečuh je Odsjek za europske poslove, međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije