FOTO: Članovi DVD-a Mala Subotica održali 123. skupštinu

>> FOTO: Članovi DVD-a Mala Subotica održali 123. skupštinu

U subotu je u prostorijama Vatrogasnog doma održana redovita 123. godišnja skupština DVD-a Mala Subotica. I kako to obično biva na vatrogasnim skupštinama za početak su odsvirane državna i vatrogasna himna. Izabrano je radno predsjedništvo u sastavu: Mladen Jelenić – predsjednik DVD-a Mala Subotica, Josip Kovačić, Nina Pintarić i Sandra Obadić kao zapisničarka.

Predsjednik je vodio skupštinu, pozdravio sve goste, prisutne, uzvanike i predstavnike udruga, a naročito bratsko društvo DVD Kelemen iz Kelemena i pročitao glavne smjernice djelovanja društva. Zapovjednik DVD Mala Subotica Miroslav Kocijan osvrnuo se na rad društva tijekom protekle godine i između ostaloga rekao:

“U prošloj godini evidentirali smo 16 intervencija. 9 intervencija odradili smo samostalno dok smo 7 intervencija odradili sa JVP-om i ostalim DVD-ovima. Od 6 požara, 3 su se odnosili na građevine i to: požar poslovne građevine u Podbrestu, požar peradarnika u Maloj Subotici te požar pomoćne građevine u Svetom Križu. 3 požara odnosila su se na požar otvorenog prostora gdje je gorjelo smeće, suha trava i kukuruzište.

Prošle godine odradili smo 6 tehničkih intervencija i to 3 ispumpavanja podruma poslovne i stambene građevine, dvije prometne nesreće, jednu na cestovnom prometu, a drugu na željezničkom prometu te jedno spaljivanje suhog granja i trave na ribnjaku Trate. Uz to navedeno imali smo više usluga pranja te jednu lažnu uzbunu.

Izvršili smo protupožarno osiguranje i regulaciju prometa za vrijeme održavanja “Sobočkog fašnjaka” te osiguranje prometa prilikom mise Šenstatske obitelji. Na prednatjecanju vatrogasnog podmladka i mladeži koje se je održalo u Palovcu, učestvovali smo sa ekipom pomladak žene i mladež žene gdje je ekipa mladeži žene osvojila 1. mjesto. Na županijsko natjecanje Međimurske županije, održanom u Svetom Martinu na Muri odazvali smo se sa iste dvije ekipe gdje je ekipa mladeži žene osvojila 5. mjesto.

Na seniorskom natjecanju VZPO koje se je održalo u Svetom Križu učestvovali smo sa tri desetine gdje su ekipa muški B i žene A osvojile 2. mjesto, te žene B prvo mjesto. Pošto su sve tri ekipe osvojile pehare, ostvarile su i direktan plasman na županijsko natjecanje koje se je održalo u Čakovcu. Ženska A desetina osvojila je 2. mjesto, ženska B te muška B desetina 14. mjesto. Osvajanjem pehara ženska A desetina ostvarila je plasman na Državnom natjecanju koje će se ove godine održati u Puli. Koristim ovu priliku da čestitam ženskoj desetini plasman na državno natjecanje na kojem sudjelujemo treći puta po redu.

Ženska A desetina učestvovala je na Kupu HVZ-a te je u ukupnom poretku osvojila 5. mjesto. Uz ta natjecanja odazvali smo se na 20. Kup natjecanja sa sprežnim špricama u Svetoj Mariji sa jednom ženskom desetinom. Ženska A ekipa odazvala se je i na dvoranska natjecanja spajanja usisa Leskovcu. Ženska A i B ekipa odazvale su se i na dvoranska natjecanja spajanja usisa Čakovcu, a kojemu je domaćin bio DVD Žiškovec. Ženska B desetina odazvala na kup natjecanje u Zaprešić te se je ženska A desetina odazvala na natjecanje u Starše Slovenija.

Na natjecanje veterana s ručnom špricom u Držimurec –Strelcu odazvali smo se samostalno sa jednom natjecateljskom desetinom te su naša dva veterana sudjelovala u ekipi veterana VZMŽ-a u Svetoj Mariji. Koristim ovu priliku da se zahvalim Općini Mala Subotica na dobroj suradnji oko provođenja plana motrenja, čuvanja i ophodnje za vrijeme predžetvene i žetvene sezone. Na sastanku upravnog i nadzornog odbora DVD-a u mjesecu rujnu prošle godine donesena je odluka o formiranju zapovjedništva koje broji 7 članova. Na istom sastanku smo, nakon što je Mladen Horvat podnio ostavku na mjesto zamjenika zapovjednika, izabrali novog zamjenika zapovjednika – Ivicu Kovačića.

Dana 18. rujna na ribnjaku Trate odradili smo samostalnu javnu vježbu sa ciljem provjere odaziva operativnih članova DVD-a na zadano tj. vježbovno mjesto te provjeru navalnog vozila i raspoložive opreme, a 6. studenog na Benzinskoj postaji Petrol sudjelovali smo na javnoj vježbi sa postrojbama DVD-a sa područja VZPO Belica – Mala Subotica – Orehovica.

U 2015. godini četiri člana položila su tečaj za zvanje vatrogasca te jedan za zvanje vatrogasca I klase. Sve ovo dosad navedeno u izvješću Upravnog odbora i Zapovjedništva, od evidentiranih 16 intervencija, 20 natjecateljskih nastupa, doškolovanju članova, preko 500 dobrovoljnih sati rada na uređenju i adaptaciji Vatrogasnog doma te poligona za vježbanje, od broja članova, od osposobljenosti, opremljenosti te preventivi rezultiralo je 3. mjestom na bodovnoj listi koju svake godine provodi VZMŽ u kategoriji ostala društva, sa osvojenih 2683 bodova.’

Blagajnički izvještaj podnio je Dejan Horvat, a Josip Juras ispred Nadzornog odbora. Slijedilo je podjela diploma i spomenica. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena od članova DVD-a. Na red su došle i dodjele vatrogasnih priznanja, odlikovanja, znamenja, pohvala i plaketa.

Vatrogasna zajednica Međimurske Županije na temelju pravilnika o dodjeli vatrogasnih priznanja, odlikovanja, znamenja, pohvala i plaketa dodjeljuje diplomu i spomenicu za 10 godina rada: Mateji Magdalenić, Novak Moniki, Sandri Obadić, Željki Gregorinčić, Luki Križaiću, Filipu Novaku, Karlu Balentu i Danijelu Marčecu. Za 20 godina rada: Kristijanu Križaiću i Darku Jurasu, za 30 godina rada: Draženu Magdaleniću, Toniju Horvatu, Ivici Kovačiću i Mariju Horvatu. Za 60 godina rada: Antunu Haliću i Dragutinu Jankoviću.

Hrvatska vatrogasna zajednica na temelju članka 13. Pravilnika o osposobljavanju za voditelja vatrogasne mladeži, dodjeljuje Uvjerenje o osposobljenosti za voditelja vatrogasne mladeži: Martini Jelenić i Sandri Obadić. Na temelju članka 5. Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova Vatrogasna zajednica Međimurske Županije dodjeljuje diplomu i uvjerenje o stjecanju zvanja Ispitanog vatrogasca: Filipu Novaku.

Zvanje Vatrogasca I klase: Mateja Magdalenić, Karlo Balent, Kristijan Križaić i Danijel Marčec. Diplomu i uvjerenje o stjecanju zvanja Vatrogasni dočasnik: Viktoriji Kalamari. Diplomu i uvjerenje o stjecanju zvanja Vatrogasni dočasnik I klase: Ines Polgar i Martini Jelenić. Na temelju čl. 5. Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova Vatrogasna zajednica Međimurske Županije dodjeljuje diplomu i uvjerenje o stjecanju zvanja Vatrogasni časni : Nini Pintarić.

Diplomu i uvjerenje o stjecanju zvanja Vatrogasni časnik I klase: Josipa Bratiščak i Ivica Kovačić. Za riječ gostiju javili su se: Vlado Mihalic ispred Općine Mala Subotica, Stanko Vugrinčić ispred Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Jadranka Sermek ispred VZ MŽ, Igor Horvatić ispred VZ Belica- Mala Subotica – Orehovica, Ivan Horvat – počasni predsjednik veterana MŽ iz DVD Držimurec-Strelec, Đuro Vukalović vlč. župe Mala Subotica i predsjednik KUU “Zvon” župne zajednice Mala Subotica i Josip Levatić ispred Općine Jalžabet koji se malo našalio i rekao: “…sa 50 godina kosa sijedi, sa 60 godina štap ti vrijedi, sa 70 godina glava klima, sa 80 godina zima – zima, a u 90-oj srce već ti hladi a sa 100 ljeta još smo mladi…”.

Slijedio je domjenak i druženje uz različite priče, jer među vatrogascima ima i ribiča i lovaca i raznih drugih hobija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije