FOTO: Koncert ‘Marijini obroci’ u Svetom Jurju u Trnju

>> FOTO: Koncert “Marijini obroci” u Svetom Jurju u Trnju

I ove godine Župni zbor Župe Sveti Juraj u Trnju bio je domaćin susreta zborova iz dekanata na koncertu ‘Marijini obroci‘. Na inicijativu kantora Nenada Glavaka ovaj koncert postaje tradicionalan.

Ove godine uz domaći zbor na koncertu su sudjelovali Crkveni zbor svetog Leonarda iz Goričana, Ženski pjevački zbor Župe Svetog Martina biskupa iz Podturna, Mješoviti pjevački zbor Župe Svetog Jakoba iz Preloga i Zbor mladih Župe Sveti Juraj u Trnju. Sam projekt “Marijini obroci” predstavio je Krešimir Ćurlin. Program je vodila vjeroučiteljica Valerija Štampar.

Koncert je započeo domaćin, Župni zbor Župe Sveti Juraj u Trnju, kojem je voditelj Nenad Glavak. Izveli su skladbe Na gozbi Jagančevoj (Marco Frisina) i Velik je Gospodin (s. Lujza Kozinović, obrada Ljubomir Galetić). Skladbu “Velik je Gospodin” zbor je posvetio dugogodišnjem župniku, monsinjoru Blažu Horvatu od kojega smo se oprostili prije nekoliko dana na Varaždinskom groblju.

Nakon njih nastupio je Župni zbor iz Goričana pod vodstvom Danijele Špoljarić i orguljsku pratnju Vesne Farkaš. Izveli su skladbe Isuse, iscjelitelju moj (tekst – Magdalena Vlah-Hranjec, glazba – Martin Srpak) i Ne boj se (tekst – s. Vesna Abramović, obrada – Miroslav Martinjak). Ženski pjevački zbor Župe Svetog Martina iz Podturna pod vodstvom Stjepana Horvata predstavio se skladbama Stal je iz groba (popijevka iz Međimurja) i Hrvatska molitva (tekst – Franjo Križak, glazba -Viktorija Križak, obrada – Eduard Adamek).

Zbor mladih Župe Sveti Juraj u Trnju vodi Marinela Miklaužić, a na gitarama prate Danijel Miklaužić i Marko Havaić i sintesajzeru Petra Tomašek. Oni su izveli skladbe Blagoslovljeni milosrdni – himnu susreta mladih u Krakowu (tekst i glazba – Jakub Blycharz, prevela i prilagodila – Marina Breški) i Živog Isusa slavi (tekst i glazba Gary Oliver).

Župni zbor Župe svetog Jakoba iz Preloga pod vodstvom Jasminke Pervan izveo je skladbe Zemlja uzdrhta (Božo Antolić) i Krist uskrsnu (Robert Lowry). Prije posljednjeg nastupa projekt “Marijinih obroka” predstavio je Krešimir Ćurlin i okupljenima osvijestio važnost sebedarja u pomaganju. Kroz prezentaciju dao je do znanja da malim prilogom možemo učiniti čuda za djecu u Africi, djecu koja su zbog gladi izostajala iz škole, bila bezvoljna i umorna.

Dajući dnevne obroke “Marijini obroci” zadovoljavaju neposrednu potrebu gladne djece te ih potiču da idu u školu i obrazuju se. Tako se dnevno prehranjuje 1 101 206 djece. Župni zbor je pri kraju izveo skladbe Isus je moj život (tekst – bl. Majka Tereza, glazba – Marco Frisina) i Veličaj (Franjo Serafin Vilhar).

Nakon kratkog obraćanja župnika Darka Kelemenića koji je pozdravio dekana Donjomeđimurskog dekanata preč. Antuna Hoblaja i sve prisutne te im zahvalio na sudjelovanju i dolasku svi okupljeni pjevači izveli su zajedničku pjesmu Vjerujem u te, Gospode (Marco Frisina) po kojoj je naš župni zbor već nadaleko poznat. Uz zahvalu dragom Bogu veselimo se slijedećem ovakvom susretu ispunjenom pjesmom, radošću i ljubavlju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije