Dani općine Selnica od Jurjeva do 1. svibnja, evo što vas očekuje

U poedjeljak je načelnik Općine Selnica Ervin Vičević obznanio program proslave ‘Dana općine Selnica – Markovo 2016.‘ koji je ujedno i Dan župe svetog Marka Selnica, a slavi se na blagdan župnog patrona Svetog Marka evanđeliste 25. travnja.

Program započinje u subotu 23. travnja velikom akcijom čišćenja okoliša pod nazivom ‘Zelena čistka‘ od 9 do 12 sati. U istom terminu odvijati će se ‘Likovna kolonija‘, u 14 sati započinje Prvenstvo Hrvatske u mountain bike orijentaciji, dok u Merhatovcu u 15 sati započinje Međunarodna vatrogasna utrka, a svoj doprinos prvom danu daje i ‘Orijetancijski klub Međimurje’.

Drugog dana u nedjelju 24. travnja od 18 sati započinje zabavni program uz nastupe poznatih estradnih zvijezda, Darka Domijana, Ivana Mezge, Nane Prše, Vlade Kalmbera i Srebrnih krila, Duška Lokina i drugih, a biti će i tombola. Na sam blagdan Markova u ponedjeljak 25. travnja u 11 sati u župnoj crkvi je Svečana proštenjarska Sveta misa, a u 17 sati u Društvenom domu održava se ‘Svečana sjednica Općinskog vijeća’ na kojoj će biti uručena Javna općinska priznanja.

U utorak 26. travnja od 18 sati u Staroj školi je zabavna večer s prikazom starinskih običaja i gostovanjem KUD-a Ivanovec. U srijedu u isto vrijeme i na istom mjestu nastupa domaća kultna Udruga ‘Pikač’, a isto mjesto i isto vrijeme u četvrtak su spremni za prikazivanje filma ‘Neprijatelj naroda‘.

Subota 30. travnja je u znaku Velike zabave koja u 20 sati započinje u Staroj školi. Ovogodišnje ‘Markovo’ završava u nedjelju 1. svibnja tradicionalnim pješačenjem od Selnice do Plešivice, gdje će se na ‘Trim stazi’ i ostalom prostoru održati niz zanimljiv igara i besplatni grah za sve koji dođu o ovaj biser selničkog kraja…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije