Prvi potez nove direktorice TZ-a: Spajamo Špancirfest i Porcijunkulovo!

Jučer, 31. ožujka, Jelena Toth postala je nova direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina, a kako izgleda, pod njezinom ‘redateljskom’ palicom, Špancirfest će ove godine dobiti brojne novitete.

> Napokon! Jelena Toth nova je direktorica varaždinske Turističke zajednice

> Predložite svoje programe za Špancirfest, poziv vrijedi do 1. travnja

U telefonskom razgovoru otkrila nam je svoje prve planove na novoj funkciji. Najzvučnijim se čini najava da će omiljeni Špancifest već od ove godine dobiti novu dimenziju. Iako nije željela otkrivati sve detalje, spomenula je kako joj je želja spojiti sjever Hrvatske u veliku regiju kojom će se moći ponositi svi građani sjevera.

– Uvijek su postojale neke podjele ovdje na sjeveru, pogotovo rivalstvo između Varaždina i Čakovca, koje su u današnje vrijeme neprimjerene. Živimo jedni do drugih, mnogi od nas i rade u Čakovcu, dok žive u Varaždinu. Zašto ne bismo iskoristili tu činjenicu i zajedno prosperirali? Prošlogodišnje Porcijunkulovo privuklo je stotinjak tisuća posjetitelja, a Špancirfest više od 150 tisuća. Mislim da su to brojke koje pokazuju kako interes za ovakve događaje ne jenjava – započela je svoju viziju Jelena Toth.

Govoreći o brojkama, Jelena je istaknula kako bi mogli takvi događaji privući još više ljudi ako bi zajedno surađivali i osmišljavali programe. Iz tog razloga, nova je direktorica istaknula kako se razmišlja o spajanju ovih dvaju događaja, pogotovo kad se uzme u obzir da se oba odvijaju u kratkom vremenskom razmaku.

– Zašto ne bismo spojili ova događanja i pretvorili ih u jedan festival kakav još nismo imali na ovim prostorima? Nije teško za ostvariti, a profitirali bismo svi. U narednim tjednima razgovarat ću sa svojim suradnicima i kolegama iz Međimurja i pokušat ćemo pronaći rješenje kojim će svi biti zadovoljni – najavila je Toth.

Kako doznajemo, na relaciji Varaždin-Čakovec prometovali bi svakog dana održavanja festivala besplatni vlakovi i busevi, kako bi svi mogli posjetiti i jedan i drugi događaj, a u danima kad se ne bi održavali koncerti u Varaždinu, cijeli glazbeni program preselio bi se u Čakovec. Također, budžet bi za to događanje bio puno veći od dosadašnjih pa bi se mogla pozvati jača glazbena imena, koja bi dovela Varaždin i Čakovec na veću festivalsku pozornicu u Europi. Tako su već uspostavljeni kontakti s velikanima svjetske scene poput Rolling Stonesa, Miley Cyrus i Mladena Grdovića, koji su načelno prihvatili sudjelovanje na ovom superfestivalu, pogotovo Mladen Grdović. (Prvi april :-))

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije