FOTO: ‘Slogaši’ mještanima podarili priredbu ‘Dobravi za Vuzem’

>> FOTO: “Slogaši” mještanima podarili priredbu “Dobravi za Vuzem”

Mještani Donje Dubrave i okolice ovog su Uskrsa mogli vidjeti pravu uskrsnu poslasticu u režiji KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava. Sve sekcije KUD-a su se okupile na već tradicionalnoj uskršnjoj priredbi imena Dobravi za Vuzem i time svojoj vjernoj publici čestitali Uskrs.

Najprije smo vidjeli tzv. prvu postava društva sa spletom međimurskih kola koje se plesačima uvježbao Nino Klobučarić, a kao i uvijek, pratili su ih tamburaši pod vodstvom Antuna Horvata. Na red su došli mali “slogaši” koji svakim nastupom postaju sve bolji i bolji, predstavili su nam se koreografijom Tri divojke koju je s njima uvježbao voditelj Nino Klobučarić. Pratio ih je također pomlađeni sastav tamburaša sa svojim voditeljem Antunom Horvatom.

Program su pratile i dvije solističke izvedbe kojima su se članovi KUD-a predstavili i na ovogodišnjoj predsmotri za Međimursku popevku održanoj u Donjem Kraljevcu. Solisti Ivan Brljak s pjesmom Črne čižme i Nino Klobučarić s pjesmom Selnica. Publici je ženski dio KUD-a prikazao “šetano” kolo koje se tradicionalno pleše u selu Ražanac u zadarskom zaleđu. Ples je karakterističan za dinarsku kulturnu zonu u kojoj nema glazbene pratnje, a naglasak je na snažnim udarcima i skokovima koji trebaju odjekivati surovim krškim terenom.

Svakako nešto sasvim suprotno od onoga na što je naša domaća publika naviknuta. Koreografiju je uvježbala Dina Zvonar, a djevojke su nastupale u “sloginim” nošnjama. Dramska sekcija KUD-a zaslužna je za brojne osmijehe dobravske publike. Uvijek raspoloženi, dobro uvježbani i najbolji predstavili su se s predstavom Radio-emisija, autora Stjepana Škvorca koji je svojom nazočnošću uveličao priredbu. Uloge su podijelili Štefica Kovač, Marko Karloci, Božica Kivač i Vlado Čmrlec, a Nataša Hraščanec glumačku družinu prati kao logistička potpora. Predstavu će dramska sekcija 10. travnja 2016. izvesti na ovogodišnjem Festivala kazališnih amatera u Prelogu.

Na samome kraju priredbe, slogaši su publiku počastili koreografijom posavskih plesova koja je atraktivna zbog svojih živopisnih crveno-bijelih nošnji, ali i nešto bržeg tempa koraka i pokreta. Koreografiju je uvježbao Damir Vidović, a glazbu i pjevanje Antun Horvat.

Priredbu su članovi iskoristili i kako bi još jednom javno zahvalili predstavnicima Općine na dugogodišnjoj izdašnoj financijskoj pomoći kako redovitoj djelatnosti tako i Smotri međimurskog folklora koja će se održati ove godine 18. i 19. lipnja, a također su uputili i zahvale ravnateljici Osnovne škole Mirjani Ribić zbog susretljivosti pri korištenju školske dvorane. Sveukupni dojam priredbe podigle su i pisanice koje su krasile pozornicu, a izradili su ih najmlađi članovi KUD-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije