Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Mihovljan održala sabor

>> Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Mihovljan održala sabor

U petak, 18. ožujka 2016. godine u Domu kulture Mihovljan održan je izvještajni Sabor UDVDR-a Ogranak Mihovljan na kojem su, uz članove Ogranka, bili prisutni mnogi gosti. Na skupu su bili zamjenik župana Zoran Vidović ujedno i član Udruge, predstavnik grada Čakovca Toni Fažon, predsjednik UDVDR-a Podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat i tajnik Dražen Tkalec, predsjednici i predstavnici Mjesnog odbora Mihovljan, mihovljanskih Udruga mladih, umirovljenika, DVD i sportskih klubova.

Na saboru su jednoglasno usvojeno izvješće o radu i financijskom poslovanju za 2015. godinu, te program rada i financijski plan za ovu godinu.


Iz izvješća o radu predsjednika ogranka Josipa Jezernika možemo izdvojiti uz redovite aktivnosti mihovljanskih branitelja kao što su sportska natjecanja, obilježavanja obljetnica i čuvanja spomena na poginule branitelje s područja Grada, te uključivanje branitelja u ekološke akcije čišćenje okoliša, uništavanja ambrozije u organizaciji Mjesnog odbora i Grada kao i organizaciju izleta za članove i njihove obitelji na Baniju, mjesta sudjelovanja u VRO “Oluja” pripadnika domiciljnih postrojbi HV 34. Inženjerijske bojne, 24. domobranske bojne i pripadnika PU Međimurske.

Zamjenik župana Zoran Vidović istaknuo je da Međimurska županija ispunjava sve obveze prema braniteljskim Udrugama glede financiranja njihovih programa i aktivnosti, te pruža pomoć braniteljima prema financijskim mogućnostima.

Toni Fažon predsjednik odbora za društvene djelatnosti grada Čakovca pohvalio je zajedništvo svim Udruga u Mihovljanu.

Predsjednik podružnice Stjepan Horvat pohvalio je rad ogranka i zaželio puno uspjeha članovima u životu i radu u ovoj godini, te izdvojio tri projekta Udruge za realizaciju u ovoj godini a to su: obilježavanje 25. obljetnice spomendana oslobođenja Međimurja i Dana međimurskih branitelja, izdavanje knjige “Međimurje u domovinskom ratu 1990-1996” i otkrivanje spomen obilježja poginulim međimurcima na Zapadno-slavonskom ratištu u gradu Lipiku.

Tajnik podružnice Dražen Tkalec između ostalog istaknuo je da nas po ekipiranju Ministarstva branitelja očekuje rad na izradi novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u kojemu će biti objedinjena sva prava s nadom da će se on usvojiti u Hrvatskom Saboru kao Ustavni zakon.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije