FOTO: Zbog njih će mnogima Uskrs biti ljepši

>> FOTO: Zbog njih će mnogima Uskrs biti ljepši

– Caritas župe sv. Margarete Donja Dubrava ima skroman broj članova, ali oni su s puno ljubavi i truda nastojali služiti potrebitom čovjeku, svojoj zajednici, svojoj Crkvi.

Možda nismo ostvarili sve akcije koje smo željeli, nismo pomogli svugdje gdje smo trebali, ali i taj mali broj članova ipak je uspio nekoga obradovati, nekog utješiti, nekome pružiti djelić topline rekla je predsjednica župnog Caritasa D. Dubrave Marijana Đurnić.

Bilo je to na Cvjetnu nedjelju, za vrijeme prikupljanja dobrovoljnih priloga kojima će, kao i ranijih godina, potrebitim mještanima osigurati uskrsne pakete. Posjetili su ih tijekom ovih dana u njihovim domovima i ustanovama gdje su neki od njih našli drugi dom.

Župni Caritas, minule je godine vrijedno radio. Uz podjelu paketa za Uskrs i Božić, posjećivali su i pomagali starim i nemoćnim, uređivali okoliš crkve.

Podijelili su 1000 kg mandarina. S obzirom da su dvije članice Caritasa medicinske sestre, 365 dana u godini, svima koji su zatražili pomoć, vršile su naručivanje pretraga u Županijskoj bolnici u Čakovcu, podizale i donosile nalaze, odlazile u njihove domove te mjerile šećer u krvi, tlak te previjale rane.

Svoj humanitarni rad članice Caritasa vršile su i minule nedjelje gdje su ispred župne crkve dijelile maslinove grančice, uskršnje razglednice i kolače. Mnogima će, zbog njih, ovaj Uskrs biti puno ljepši.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije