Zasadbreg: Redovna godišnja skupština vatrogasaca Zasadbreg

U subotu 12. ožujka Društveni dom u Zasadbregu vrvio je mnoštvom vatrogasaca, prijatelja i mještana koji su došli na 84. po redu godišnju skupštinu domaćih dobrovoljnih vatrogasaca Zasadbrega.

Između ostalih skupštini su se odazvali i Načelnik općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, predsjednik MO Zasadbreg Anđelko Kovačić, predstavnik VZMŽ Stjepan Tomašek i mnogi drugi.

Skupštinu je vodio predsjednik društva Damir Kovačić, koji je ujedno i pozdravio sve goste i prisutne u Društvenom domu. U nekoliko podnijetih izvješća o radu društva moglo se čuti kako su prošle godine, a kao i do sada svih ovih godina radili prema programu i planu rada upravnog odbora i zapovjedništva.

Aktivnosti su usmjerili prema preventivnom djelovanju u naselju, nabavci opreme te održavanju postojeće. Uvježbavali su natjecateljske ekipe za natjecanja i dr. Društvo broji 82 člana od čega ih većina ima potrebna zvanja u vatrogastvu, ali i osposobljeni su sa nekoliko specijalnostima. U svojim redovima imaju i dvadesetak vatrogaskinja sa zvanjima vatrogasac i vatrogasac I. klase.

Prošle godine intervenirali su dva puta i to oba puta na tehničkim intervencijama. Osim toga, tokom cijele godine vršili su preventivo djelovanje te vršili razna osiguranja, kao i sudjelovanje na javnoj pokaznoj vježbi VZO. Učestvovali su na četiri natjecanja sa seniorskim ekipama i ekipama mladeži i podmlatka, gdje su uzeli ukupno šest pehara na različitim mjestima na postolju.

Kako se moglo čuti u izvješćima, nastavili su dobru suradnju sa organizacijama koje djeluju u Zasadbregu, a posebno sa Mjesnim odborom, kao i sa DVD-ima općine. Naglasili su odličnu suradnju sa općinom Sv. Juraj na Bregu na čelu sa Načelnikom.

Skupština je poslužila za podjelu spomenica koju su redom dobili za 20-godišnji rad u društvu: Franjičević Marijan, Srpak Alen, Makovec Leonard, Mezga Damir i Zadravec Mateja; za 30-godišnji rad Galović Dražen, Mesarić Damir i Kovačić Damir.

Spomenicu ‘Vatrogasni veteran’ primio je Šafarić Franjo, dok je temeljem završene obuke za vatrogasnog časnika diplomu primila Zadravec Mateja i Jambrović Dragan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije