FOTO: Uzgajivači malih životinja iz “Međimurske lastavice” izabrali novo vodstvo

>> FOTO: Uzgajivači malih životinja iz “Međimurske lastavice” izabrali novo vodstvo

Željko Lisjak iz Donje Dubrave će i u naredne 4 godine biti na čelu Udruge “Međimurska lastavica”, dopredsjednik će biti Đuro Golubić iz Kotoribe, a izabrano je još 13 članova predsjedništva.

Tako je odlučilo 36 članova koji su se u subotu 12. ožujka okupili u društvenim prostorijama na sumiranju godišnjih rezultata rada. Pored njih skup su uveličali predstavnici nekih mjesnih udruga, a Općinu Donja Dubrava je zastupao Zlatko Haramija, predsjednik općinskog vijeća.

Bili su tu izaslanici srodnih udruga iz Nedelišća, Lepoglave, Varaždina i Ivanca. Predstavnik potonjih im je predao zahvalnicu za suradnju, a djelatnost i rezultate “lastavičinoga” rada opisao je riječima:

– Ne samo da vam zavidimo, nego vam se divimo za broj domaćih pasmina koje čuvate i njegujete.

Bogata 2015. godina

Članovi Međimurskih lastavica dolaze iz svih dijelova Donjeg Međimurja, ali i s desne obale rijeke Drave. Okupljeni su u svrhu uzgoja i njegovanja malih životinja prije svega autohtonih domaćih pasmina.

A što i kako njeguju prikazali su tijekom 2015.godine na pokaznim, društvenim, međudruštvenim i državnim izložbama na kojima su životinje koje uzgajaju ponovno bile okićene sa sijaset trofeja. O tome je govorio predsjednik Udruge Željko Lisjak, no govorio je i o radnim akcijama i drugim popratnim aktivnostima da bi Udruga mogla uzorno funkcionirati.

Pobrojao je aktivnosti, istaknuvši 6. rujan kada je u sklopu Izložbe malog međimurskog psa “Međija” obavljeno otkrivanje statua Međimurske lastavice i Međija, a koje su samostalnim radom pred Domom Međimurske lastavice postavili sredinom srpnja.

Taj događaj su uveličali saborski zastupnik Branko Hrg i dožupan Zoran Vidović. Za Udrugu je važan i početak ove godine kada su formirali Matični klub uzgajivača malih hrvatskih domaćih i međimurskih zavičajnih pasmina malih životinja na čelu s Vladimirom Čižmešijom.

– Osnivanjem kluba ništa se ne mijenja, osnovan je radi što bolje i učinkovitije zaštite naših pasmina te lakšeg kandidiranja projekata Udruge prema jedinicama lokalne uprave i samouprave, županiji, ministarstvima i drugim državnim institucijama te EU fondovima – istaknuo je Lisjak.

Program za 2016. bit će program kontinuiteta s primarnom zadaćom očuvanje zavičajnih pasmina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije