Konačno ostvaren dugogodišnji Marinov san

Donjodubravski mladić Marin Dolenec veliki je obožavatelj bosanskohercegovačkog pjevača narodne glazbe Halida Bešlića. Čezne za njegovim koncertima gdje je uvijek u prvim redovima.

Na svojem Facebook profilu se javlja pod imenom “Marin Bešla Dolenec”. Posjeduje sve njegove nosače zvuka, a za 20-ti rođendan na poklon je dobio veliku tortu s Halidovim likom. Godinama je pokušavao nakon koncerata stupiti u kontakt s poznatim pjevačem, međutim nije uspio. Ipak, velika želja ispunila mu se minule subote u disko klubu “Šampion” u Domašincu.

Nakon koncerta Halid ga je primio te se zadržao s njim u polusatnom razgovoru. Marin mu je pokazao sliku svoje rođendanske torte, a Halid se njemu potpisao cijelu kolekciju svojih CD-ova, koje je Marin donio sa sobom. Pjevač je posebno bio oduševljen slikom torte sa svojim likom te je zamolio Marina da mu pošalje fotografije.

Kada je Marin rekao da će ljetos posjetiti Sarajevo, Halid ga je pozvao da posjeti njegovo imanje u Sezimovcu kraj Vogošće. Naime, tamo on provodi većinu vremena kada nije na koncertima. Marin je bio oduševljenjem susretom s Halidom, oduševio je cijeli njegov “bend” i prateće vokale. Oni pak su mu obećali ulazak u “backstage” na svakom Halidovom koncertu koji će posjetiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije