Središćanci prijavili štetu od lanjske tuče, no nadležni ne reagiraju

Prošle godine 8. srpnja područje Grada Mursko Središće pogodila je elementarna nepogoda – tuča. Već za dva dana Grad je Međimurskoj županiji uputio prvo priopćenje u svezi štete od tuče, prema kojem je procijenjeno da šteta od tuče iznosi 3.000.000,00 kn, i da su u poljoprivredi najviše stradala zemljišta i dugogodišnji nasadi, te obrtna sredstva, građevine i vozila.

>>> FOTO: Snažno nevrijeme s tučom na širem području Murskog Središća

Župan Međimurske županije Matija Posavec 14. srpnja 2015. donio je Odluku o proglašenju elementarne nepogode – tuče, zbog štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama, krmnom bilju, višegodišnjim nasadima, građevinama i motornim vozilima. Grad Mursko Središće je 25. kolovoza Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda – Zagreb dostavio službeni pregled obrasca prijave štete za ukupno 141 građana koji su prijavili štetu u ukupnom iznosu od 738.150,32 kn.

– Obaviještavamo građane i javnost da do današnjeg dana Grad Mursko Središće od nadležnih institucija tj. od Međimurske županije ili Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda nije zaprimio povratnu informaciju u svezi elementarne nepogode – tuče koja je područje Grada zadesila u srpnju 2015. godine.

Odmah po primitku službenih informacija u svezi istog, Grad Mursko Središće će građane o tome obavijestiti putem medija (lokalnih tjednika i radija) te objavom na oglasnoj ploči i službenoj web stranici www.mursko-sredisce.hr – priopćili su iz Gradske uprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije