Pozitivna priča iz međimurskog romskog naselja

U petak, 19. veljače 2016. u romskom naselju Kuršanec predstavljena je građanska akcija ‘Opremanje prostorije dječjeg produženog boravka u romskom naselju u Kuršancu’ koju provodi Udruga ‘Sfera’.

Ova se građanska akcija provodi zahvaljujući financijskoj podršci regionalne zaklade za lokalni razvoj ‘Zamah’ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Cilj ove akcije je opremiti prostor u Romskom obiteljskom centru kako bi se unaprijedio izvanškolski rad s romskom djecom koji članovi udruge svakodnevno provode u sklopu programa “Pomoć u učenju”. Nabavkom lektirnih naslova, polica za knjige, didaktičkog materijala i sportske opreme stvoriti će se preduvjeti za postizanje boljeg uspjeha u školi svih korisnika programa.

Akciju je predstavila Maja Odrčić Mikulić, predsjednica udruge Sfera, a nazočni su bili roditelji učenika koji polaze program, predstavnik Vijeća romske nacionalne manjine gospodin Josip Petrović ujedno i predsjednik Ekološke udruge Romski san, članice udruge Romona ali i volonteri Udruge.

Nakon uvodnih riječi, predsjednica je nazočne upoznala s udrugom, njenim ciljevima i članovima koji su studenti Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, učiteljice razredne nastave, stručnjaci iz različitih područja ali i Romkinje iz naselja, poput Dragice Oršuš, koja od rujna prošle godine djeluje u udruzi kao romska pomagačica.

Jedan od ciljeva ove akcije bio je i aktiviranje stanovnika naselja u proces provedbe građanske akcije što je i postignuto jer se akciji pridružilo desetak stanovnika naselja kao volonteri koji će u nadolazećim aktivnostima pokloniti svoje vrijeme u opremanje prostorije kojoj je udruzi na korištenje ustupio Grad Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije