Vatrogasci iz Mačkovca održali izvještajnu skupštinu

U subotu, 13. veljače održana je izvještajna skupština DVD-a Mačkovec na kojoj su uz članove bili predsjednik Mjesnog odbora Mačkovec Josip Varga, predstavnik Grada Čakovca David Vugrinec, počasni član DVD-a Mačkovec dipl. ing. Antun Novak i predstavnici svih udruga koji djeluju u Mačkovcu.

Društvo danas u svojim redovima okuplja ukupno 96 članova. Od tog broja, 56 članova starijih je od 18 godina. Struktura operativnog članstva prema vatrogasnim zvanjima je sljedeća: tri viša vatrogasna časnika I. klase, jednog višeg počasnog vatrogasnog časnika, dva počasna vatrogasna časnika, tri vatrogasna časnika I. klase, šest vatrogasnih časnika, pet vatrogasnih dočasnika I. klase, tri vatrogasnih dočasnika, 19 vatrogasaca I. klase, 10 ispitanih vatrogasaca i tri člana bez temeljnog ispita. 12 članova postrojbe posjeduje važeća liječnička uvjerenja. Vatrogasna mladež ima 40 članova.

U 2015. godini bilo je 250 podupirajućih članova. U prošloj godini izvršeno je ukupno 8 intervencija. Od tih 8 intervencija, 7 je bilo tehničkih, a jedna je bila požarna. Tehničke intervencije odnosile su se na ispumpavanje vode iz podruma i bunara. Jedina požarna intervencija izvršena je u 12. mjesecu prošle godine kada se u vožnji zapalilo kombi vozilo. Lani su u kolovozu proslavili 90. obljetnicu društva.

Od 24 do 27. SRPNJA na izvanrednoj dislokaciji na poluotok Pelješac, temeljem poziva ţupanijskog zapovjednika, sudjelovala su dva njihova člana Goran Pfeifer i Nikola Vurušić. Zajedno s pripadnicima JVP-a Čakovec, ostalim dobrovoljcima, gasili su požar i sanirali teren na nepristupačnom terenu i u vrlo visokim temperaturama. Po povratku u Čakovec dislokacija je ocjenjena kao uspješno obavljena intervencija bez ozljeda i materijalnih šteta.

Tijekom prošle godine vidljivo je da je DVD Mačkovec imao čak 8 natjecateljskih odjeljenja i uz relativno mali broj nastupa postigao vrhunske rezultate što potvrđuje i ovogodišnje sudjelovanje na državnom natjecanju vatrogasne mladeži koje će se održati u Puli. Nikola Besedić u ime VZMŽ i VZG Čakovec je uručio diplome za slijedeća vatrogasna zvanja: zvanje vatrogasac – Dario Ivanuša i zvanje vatrogasac I. klase – Josipa Varga, Branimir Vrbanec, Ante Brajković i Dinko Šafarić.

Diplome su primili: zvanje vatrogasni dočasnik – Robertino Huzjak i zvanje vatrogasni časnik – Matija Zorković, Zvonimir Jurinić, Nikola Vurušić i Srećko Sović. Također je uručio zvanje počasnog časnika dugogodišnjem članu i veteranu Stjepanu Čehu. Dobrovoljno vatrogasno društvo Mačkovec imenovalo je Mirka Šoltića počasnim članom DVD-a Mačkovec zbog posebnog doprinosa u ostvarivanju ciljeva i zadataka Društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije