FOTO DVD Mačkovec – Ivanu Krištofiću spomenica za 50 godina

Na godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mačkovec koja se održala u tamošnjem Društvenom domu, moglo se svašta lijepog čuti, ali i vidjeti. Skupštinu je vodio predsjednik društva Nenad Damiš.

Društvo broji 90 članova, od kojih je 50 punoljetnih. Uz članstvo ima i 370 podupirajućih članova. Godinu su završili s tek dvije intervencije što samo po sebi govori da su svu snagu i znanje usmjerili na preventivno djelovanje prema mještanima.

Iznimno je bilo zanimljivo vidjeti aplikaciju za hidrante u naselju koju su sami preko Android platforme osmislili i napravili članovi društva. Aplikacija je od pomoći svim vatrogascima, a iz nje je moguće vidjeti mjesto hidranta, njegov nedostatak i slično. Između ostalog je istaknuo u svojem izlaganju zamjenik zapovjednika Krešimir Damiš.

Uz veliku angažiranost oko preventive, ovo društvo prednjači i s radom mladeži na natjecateljskom terenu. Sudjelovali su na nastupima u svim kategorijama, mladež muški / žene i djeca muški / žene. Osvojili su četiri srebra i dvije bronce. Svakako ovdje ide veliki uspjeh plasmana na državno natjecanje ekipe mladež žene. Ovo je već sada šesti uzastopni nastup na Državnom natjecanju koje od 2008. godine ne može proći bez DVD-a Mačkovec, javlja portal Vatrogasci Međimurja.

Uz ekipe mladeži i djece iz Mačkovca su nastupile i seniorske ekipe. Sudjelovali su sa ekipama muški ”A” i ”B” te žene ”A”. Dobrih rezultata nije nedostajalo niti u tim kategorijama na što su iznimno ponosni sami mještani Mačkovca kojima su vatrogasci jedni od najorganiziranijih dobrovoljnih udruga u selu.

Pred kraj skupštine podijeljene su mnoge zahvalnice, priznanja i diplome. Tako su za uspješno završeno zvanje vatrogasac primili Marta Dobranić i Laura Koren; za zvanje vatrogasac I. klase Marko Jozvić; za zvanje vatrogasni časnik I. klase Matija Zorković. Spomenicu za 10 godina rada u vatrogascu su primili: Mišo Pfeifer, Marko Jazvić, Ivan Jović, Marko Sklepić, Domagoj Koren i Marko Dokleja. Spomenicu za 20 godina rada dobili su: Benjamin Koren,Matija Zorković, Nikola Vurušić, Zvonimir Jurinić, Zoran Novak. Spomenicu za 30 godina rada u društvu primio je Goran Pfeifer.

Iznimno svečano je bilo dok su se dijelile spomenice za 40 godina dobrovoljnog i humanog rada u vatrogastvu, a isto su primili Stjepan Šarić, Velimir Vurušić i Damir Damiš. A onu najveću i sa najviše staža kao vatrogasac u društvo Ivan Krištofić, on je primio spomenicu za čak 50 godina rada u vatrogastvu.

Skupštini su prisustvovali predsjednik VZMŽ i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved koji je pohvalio rad ovog društva, rad s mladeži, ali i čestitao svima nagrađenima za dobrovoljni rad u vatrogastvu, a posebno Ivanu na 50 godina rada. Uz njega su bili i zamjenik predsjednika VZG Čakovca Srećko Mrazović, predsjednik Mjesnog odbora Dragutin Balog, predstavnik kluba veterana VZMŽ i mnogi drugi, kao i mještani i prijatelji vatrogastva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije