Loveći pljačkaša prije 13 godina ubijen je policajac Željko Murk

>> Loveći pljačkaša banke prije 13 godina ubijen je policajac Željko Murk

Na današnji dan 2003. godine, loveći pljačkaša banke u Nedelišću, na dužnosti je poginuo policajac Željko Murk. I ove je godine u Mihovljanu održana komemoracija, a na njegovom grobu položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Željka Murka prilikom potjere, hladnokrvno je 12. veljače 2003. godine ubio Marsel Budimir, koji je tog dana opljačkao poslovnicu tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću. Murk je ubijen na dužnosti, a njegova smrt sve nas je zgrozila i podsjetila na teški posao koji policajci svakodnevno obavljaju, noseći glavu u torbi.

Vijence i svijeće su položila, odnosno zapalila izaslanstva Grada Čakovca, Međimurske županije, Policijske uprave Međimurske, Mjesnog odbora Mihovljan, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, DVD-a Mihovljan te članovi Željkove obitelji.

Na komemoraciji održanoj u Društvenom domu u Mihovljanu gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da gubitak oca, supruga i sina koji je pretrpjela obitelj golem i nenadoknadiv. No, dokazala se zajednica je smo onda a i svo ovo vrijeme pokazali da funkcioniramo kao društvo, da obitelji koji dožive takve tragedije, nisu prepuštene same sebi.

“Znam da ovih trinaest godina nije u potpunosti zacijelilo rane, no vjerujem da zahvaljujući svima nama, od kolega s posla do sumještanina, gubitak lakše podnosite. Budite ponosni na svog oca i supruga, jer ove komemoracije koje sve godine organiziramo pokazuju da ga društvo nije zaboravilo.”, završio je gradonačelnik Kovač.

Sjećanja i uspomene na Željka Murka evocirali su i pročelnik UO za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec, ravnatelj Policijske uprave Međimurske Krunoslav Gosarić, te predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova dr. Josip Mihaljević.

“Možete biti ponosni što živite u sredini koja ne zaboravlja i uvijek se prisjeća požrtvovnosti svojih policajaca te brine o njihovim obiteljima”, istaknuo je dr. Mihaljević u svom prigodno govoru. Tijekom komemoracije prigodni poklon, najmlađem sinu Željka Murka, Franu predalu su gradonačelnik Čakovca i pročelnik Međimurske županije Branko Sušec.

Prigodnu molitvu na grobu i kod Spomen ploče održao je policijski kapelan, vlč. Ivica Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije