Natjecanje iz robotike 20. veljače u gradskoj sportskoj dvorani Ludbreg

U gradskoj sportskoj dvorani u Ludbregu se u subotu, 20. veljače održava 2. kolo Hrvatske lige robotičara – Hrvatskog robotičkog saveza. Natjecanje organizira Hrvatski robotički savez u suradnji sa Srednjom školom Ludbreg, a službeno otvorenje natjecanja planirano je u 9:30 sati.

Natjecanje u Ludbregu jedno je od dva natjecanja u natjecateljskim kategorijama propisanim od svjetske RoboCup inicijative. Prijavile su se ekipe iz cijele Hrvatske (Varaždin, Štrigova, Zagreb, Ivanić Grad, Popovača, Kutina, Osijek, Sisak, Karlovac, Bol, Dubrovnik, Supetar, Solin, Jelsa, Hvar, Križ, Sisak). Jedna ekipa stigla je iz susjedne Slovenije, Murske Subote te je natjecanje međunarodnog tipa.

Na ovom završnom natjecanju izabrat će se najbolji koji čine ekipe, predstavnike Hrvatske za svjetsko RobCup natjecanje. Svjetsko natjecanje održava se svake godine u različitim mjestima svijeta, a ove godine će se od 30. lipnja do 4. srpnja održati u Leipzigu, Njemačka. U kontinuitetu od 2010. godine do danas, ekipe iz Hrvatske postizale su na RoboCup natjecanjima održanim u Turskoj, Meksiku, Nizozemskoj, Brazilu i Kini zapažene rezultate u različitim kategorijama natjecanja.

Za natjecanje u Ludbregu prijavilo se 60 ekipa s oko 130 osnovnoškolaca i srednjoškolaca u pratnji 49 mentora.

Domaćinstvo natjecanja je prihvatila Srednja škola Ludbreg, dok su grad Ludbreg i Varaždinska županija suorganizatori natjecanja.

Cilj natjecanja je stvaranje učeničkih ekipa iz različitih županija Republike Hrvatske, koje bi se kroz natjecanja osposobile za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima. Sudionici natjecanja su učenici od 8 do 17 godina koji se natječu prema pravilima svjetske RoboCup organizacije a koja se objavljuju svake godine.

Natjecanja su otvorena prvenstva, što znači da se mogu prijaviti i ekipe iz drugih zemalja. Ekipe u Ludbregu se natječu u 10 različitih Rescue kategorija koje su opet razdvojene u osnovnoškolske i srednjoškolske kategorije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije