Nikola otvorio restoran na Tajlandu: Radim i 16h dnevno – uživam

Pobjednik druge sezone kulinarskog TV showa ‘MasterChef’, 25-godišnji Nikola Lesar, otvorio je restoran Rustic – Eatery & Bar na Tajlandu, gdje se lani i školovao. Svoja je iskustva podijelio putem Facebooka.

Unatoč tome što se skrasio u jednom od najpopularnijih odredišta za odmaranje, odmora za Nikolu nema. Ispričao je da mu je radni tempo izrazito dinamičan.

‘Budim se u pet sati, pa na tržnicu po svježe namirnice. U 8:00 povratak u restoran i početak pripreme. Logistika, narudžbe, meni, osoblje, plaće, raspored sjedenja, narudžba cuge… Večera počinje oko 18:00, pa sve do ponoći. Radno vrijeme nemam, u restoranu sam konstantno, pa čak i u njemu ponekad prespavam. U danu ‘udaram’ i po 16 sati, ali nisam umoran. Tako je to kad radiš ono što voliš – napisao je Nikola te se u šalizapitao kako uz takav radni ritam može imati “škembu”.

Čini se da je mladi Mastershef oduševljen Tajlandom i bogatstvom ponude tamošnjih tržnica.

– Zadnja 2 tjedna posjetio sam svaku moguću tržnicu na ovom otoku. Ovo je lokalno kolko ide. Prava stvar. Zakulisni pogled u tajlandsku kulturu i njihovu vruću kuhinju. Iza svake namirnice stoji i priča. Bo lan rekli bi Tajlanđani. Ancient, prastaro. Tu su korjeni svake kulture, na placu. Ni jedna knjiga o hrani ne nosi toliko tajni koliko vam mogu otkriti ovi ljudi – napisao je uz fotografiju šarolike ponude na jednom od banaka, piše Slobodnadalmacija.hr.

Više o njegovom tajlandskom iskustvu doznajte na Nikolinom Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije