FOTO: Ribiči Klena Sveta Marija za novog predsjednika izabrali Antuna Kedmenca

>> FOTO: Ribiči Klena Sveta Marija za novog predsjednika izabrali Antuna Kedmenca

Duga, sistematska i transparentna je bila godišnja izborna skupština Sportskog ribolovnog kluba Klen Sveta Marija koji to ime nosi od promjene Statuta napravljenog 26. rujna 2015. održana je u subotu 6. veljače u Vatrogasnom domu, a skup su veličali predstavnici susjednih srodnih društava i nekih mjesnih udruga. Dekoracija stola radnog predsjedništva zadivljujuća. Poredani najvažniji osvojeni pehari u lanjskoj godini, a za još 20-tak nije bilo prostora.

Primarni joj je cilj bio izabrati novo čelništvo kluba na rok od 4 godine. Novi je predsjednik Antun Kedmenec, dopredsjednik će biti Dragutin Peter, dosadašnji predsjednik, tajnik Mario Fundak, likvidator Dragutin Peter. Izabran je 13-člani UO, 3-člani NO i 3-člana Disciplinska komisija. Članovi u Skupštini Saveza ŠRD-a Međimurske županije biti će spomenuta trojica i Dragutin Kedmenec koji je predviđen iz jednu od funkcija u Savezu, a Antun Kedmenec će biti član UO Saveza. O tome kako je radilo članstvo od njih preko 150 u svim uzrasnim kategorijama govorio je dosadašnji predsjednik Peter. Uz sve redovite aktivnosti iznio je i neke novine.

Od travnja su se počeli baviti gospodarskom djelatnosti ugostiteljstva. Na pola godine u njihovom domu je radio Bistro, nastavit će i dalje u vremenu od 1. travnja do 30. rujna. Posao su njemu su dali njihovoj natjecateljki Teni Orehovec. Lani im je donio financijsku dobit od blizu 20.000 kuna. Novina je i ta što se je 10. Kup Međimurske pastrve po prvi puta bio ekipni pod pokroviteljstvom Međunarodne ribolovne organizacije Alpe – Adria, a na njemu su osim naših ekipa sudjelovale ekipe iz Slovenije, Mađarske i Moldavije.

Peter je istaknuo njihovu tradicionalnu i prepoznatljivu manifestaciju Ljeto ribe uz Dravu koja je postala turistička meka zahvaljujući njihovim naporima i suradnji s Općinom Sveta Marija i nekim njenim udrugama. Ribiči su održali više desetaka radnih akcija na uređenju okoliša doma i voda, no lani nisu stigli zbog novčanih nedaća urediti krovište doma pa će im to biti ovogodišnji prioritet. Na odlasku s funkcije zahvalio je svima koji su bili uz njega te sponzorima i donatorima kao i Općini Sveta Marija koja je uvijek uz njih i njihovu djelatnost.

Opširan je u svom izvješću bio Igor Mihalac, predsjednik Natjecateljske ekipe, koji je pobrojao sva natjecanja koja su proveli za kadete i kadetkinje, juniore i juniorke, seniore i seniorke: Deseti kup Međimurske pastrve, društvena natjecanja različitih kategorija, društveno natjecanje u lovu ribe udicom na dnu, domaćini 1. lige HŠRS-a za seniorke i seniore kao i za one u 2. ligi, domaćini Male škole ribolova za kadetkinje, domaćin 1. međimurske lige pojedinačno otvoreno prvenstvo Velike nagrade Svete Marije te ekipni kup prijateljstva uz Ljeto ribe uz Dravu.

Pobrojao je on i sva natjecanja u kojima su bile njihove kategorije, a u provedbi HŠRS-a pa do SŠRD-a MŽ-e. Bitno je reći kako su iz 1. lige HŠRS-a ispali članovi njihove prve ekipe, a na njihovo su mjesto došli članovi druge ekipe kao prvaci 2. lige. Imali su i natjecatelje u reprezentaciji. Seniorke Paulu Pongrac i Ivanku Škoda koje su bile na Svjetskom prvenstvu u Belgiji, a Mihael Pongrac i Marijana Mutak su u kategoriji U-23 stekli pravno na reprezentativni nastup za svjetsko natjecanje koje će biti u Belgiji.

Skup je iskorišten da se najbolji nagrade. Kadetkinje za 2. mjesto u Kupu Hrvatske – Marta Mutak, Ema Višnjić i Adiana Komorski. Nagrađene su juniorke za 2. mjesto u istome kupu – Sara Strbad, Marijana Mutak i Tena Orehovec. Nagrade su primili juniori za 3. mjesto u Kupu Hrvatske – Dražen Slaviček, Tomislav Orehovec i Karlo Strbad.

I seniorke su za isto natjecanje i isto mjesto nagrađene a nagrade su primile – Ivanka Škoda, Natalija Žganec i Paula Pongrac. Kristijan Komorski je nagrađen jer je bio 2. u pojedinačnom natjecanju 2. lige, a Mario Fundak je u 1. ligi Međimurja bio prvi. Simboličnu nagradu je primila i Blaženka Peter jer je bila zaslužna što su ribiči u lanjskoj ‘maškaradi’ bili najbolji.

Program rada je aktivnosti podijelio na radne akcije, manifestacije, klupski rad i natjecateljske aktivnosti. Predvidjeli su u financijskome planu da će za sve to trebati 244.020 kuna, a planiraju skupiti 250.690 kuna. Antun Kedmenec se je članstvu zahvalio na ukazanom povjerenju, rekao je kako su pred njim i članstvom veliki izazovi koji moraju i žele ostvariti. – Trebaju nam penezi i druženja. Dolazite u naš Bistro i neka vam je sretno uz ribički pozdrav bistro! – rekao je na kraju.

Riječi pohvale i ohrabrenja im je u ime Općine Sveta Marija uputio donačelnik Ivica Kočiš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije