Poklon bon studenata MEV-a Caritasovom dnevnom boravku djece

Narukvice, naušnice, broševi, mali jastučići, privjesci, ogrlice…..sve se je to našlo na prigodnome štandu u predvorju Međimurskog veleučilišta Čakovec. Ispred tih rukotvorina danas je priređena mala svečanost na kojoj je dekanica ustanove doc. dr. sc. Nevenka Breslaur uručila poklon bon od 5.000 kuna Katarini Hoblaj, ravnateljici čakovečkog Caritasa dnevnog boravka djece ‘Dr. Antun Bogdan’ Varaždinske biskupije.

Bon je bio dar studenata treće godine stručnog studija Menadžment turizma i sporta u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

– To je bila zamisao Ivane Slunjski koja nas je potaknula da u predblagdansko vrijeme trebamo pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Odlučili smo napraviti radionicu na kojoj su sudjelovali zainteresirani studenti, pogotovo oni treće godine, koji su svojom kreativnošću napravili sijaset rukotvorina. Voljeli bi da to uđe u tradiciju da je nastave naši nasljednici kada nas ne bude više ovdje i to barem jednom godišnje, bar u vrijeme darivanja. Odluka je bila da novac bude utrošen u karitativne svrhe, a već sada najavljujem sljedeću ‘Plivanjem do svjetlosti’ koja će bit u travnju – rekao je tom prigodom Dario Struški, student treće godine Menadžmenta turizma i sporta.

Vidno sretna, uzbuđena i zadovoljna gospođa Hoblaj se je biranim riječima zahvalila realizatorima ove akcije, a među ostalim i profesorima koji su je podržali. Gospođa Hoblaj je dodala:

– Prikupljena sredstva će ići za potrebe opremanja kabineta logopeda, a što je nužno za korisnike odnosno usluge koje pružamo. Potreba uvijek ima, no ovo nam je prioritet i s takvim pomoćima ćemo sigurno moći bolje i efikasnije raditi u trećem desetljeću našega postojanja.

Mladi su pokazali kako se na najbolji način može pomoći onima kojima je to najpotrebnije i upravo oni bi trebali biti ti na kojima svijet ostaje.

Hoće li mladi biti poticaj ostalim Međimurcima da ih slijede?- pitali smo gospođu Hobla.

– Da, raduje me što mladi nose inicijativu, a Međimurci su kroz 20 godina postojanja naše ustanove već pokazali da bez njihove pomoći i senzibiliteta naši korisnici ne bi bili u središtu zbivanja – dodala je ravnateljica te je s radošću objavila kako upravo iz ove sredine kod njih dolaze studenti volonteri.

Ustanovu danas u boravku od 6 do 8 sati koristi njih desetero, a u psihosocijalnoj podršci se nalazi njih 18. Nažalost već postoje liste čekanja što znači kako su potrebe za pružanje ovakve pomoći primarne, a na to čeka sedmero potrebitih.

Katarina Hoblaj nije u veleučilište došla praznih ruku. Donijela je zahvalnicu ustanove koja se je našla u rukama dekanice Breslauer koja će je proslijediti zaslužnima kao poticaj za sljedeći korak humanosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije