Putopisno predavanje u čakovečkoj knjižnici – Juraj Bubalo: Dodir Orijenta

Putopisno predavanje ‘Dodir Orijenta: Bliski istok, južna i jugoistočna Azija’, predavača Jurja Bubala.

Predavanje će se održati u četvrtak, 28. siječnja 2016. u 18 sati na Općem odjelu Knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec. Ulaz je slobodan!

Juraj Bubalo, filozof i sociolog, autor je knjiga putopisa ‘Put Indije’ (2007.), Sto dana Azije (2011.) i ‘Dodir Orijenta’ (2014.).

Dodir Orijenta je zbirka kronološki poredanih putopisnih priča s nekoliko raznih putovanja po zemljama Istoka. S putopisima o ‘ljudima i krajevima’ koje je autor vidio i doživio sjedinjeni su eseji o osobama koji su svojim izvanrednim djelovanjem te prostore obilježili.

Riječ je naročito o pojedincima čiji su tragovi naznačili mogućnosti zapadnjačkog pristupa svijetu Istoka. Tako se u knjizi našla neobična skupina pisaca, duhovnih učitelja i vojskovođa (Sokrat, Pierre Loti, Isus Krist, Lawrence od Arabije, Aleksandar Veliki, pukovnik Kurtz, Čedomil Veljačić i G.I. Gurdjieff), na čijim je djelima ili djelima o njima autor nalazio nadahnuće prije nego se i sam našao na putu.

Od Grčke i Bliskog istoka do Šri Lanke i Kambodže, Bubalov Dodir Orijenta otvara svjetove kakvi se mogu naći samo u oku i duhu strasnih putnika. (Izvor: Libricon)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije