Studentica zatražila mirno rješavanje spora, ODO Čakovec odbilo zahtjev

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je odbilo zahtjev za mirno rješenje spora podnositeljice koja od nadležnog ministarstva traži naknadu troškova školovanja i naknadu štete zbog povrede prava osobnosti.

– Podnositeljica zahtjeva bila je upisana kao redovita studentica na stručnom studiju jedne visoke škole u Zagrebu. Odlukom nadležnog ministarstva utvrđeno je da škola ne ispunjava uvjete za nastavak obavljanja djelatnosti visokog obrazovanja te je u potpunosti integrirana s jednim veleučilištem međutim podnositeljici zahtjeva nisu priznata prava koja je stekla niti joj je omogućen nastavak studiranja na tom veleučilištu jer su studenti upisani na stručni studij bez dopusnice za izvođenje nastave.

U odgovoru se obrazlaže da je ministarstvo u okviru svojih ovlasti i djelokruga poduzelo sve potrebne radnje za izvođenje nastave na visokoj školi u Zagrebu, a veleučilište kao pravni slijednik je preuzelo sva prava i obveze te visoke škole pa tako i potraživanja koja studenti imaju prema toj školi – priopćili su iz ODO Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije