Ozbiljni koraci prema ustroju hitne medicine u Murskom Središću

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije izvijestio je Grad Mursko Središće kako Stručno i Upravo vijeće zavoda podržavaju inicijativu grada za ustrojavanje Ispostave hitne medicine u Murskom Središću.

Ravnatellj zavoda dr. Tomislav Novinščak piše kako je zavod Međimurskoj županiji kao osnivaču podnio prijedlog za proširenje mreže hitne medicine u županiji. Novinščak navodi kako su Međimurska županija i Grad Mursko Središće spremni u relativno kratkom roku prenamijeniti postojeće prostorije za rad Ispostave hitne medicine.

Isto tako Zavod za hitnu medicinu posjeduje dio opreme, odnosno planira nabaviti dodatnu opremu za obavljanje djelatnosti unutar postojećih limita decentraliziranih sredstava za 2016. godinu. Zavod traži od Međimurske županije da prihvati inicijativu i pošalje Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu prijedlog širenja mreže hitne medicine na Ispostavu Mursko Središće s 5 timova hitne medicine-T1.

Inicijativa za ustrojavanje Ispostave hitne medicine u Murskom Središću pokrenuta je 28. kolovoza 2015. na sjednici središćanskog Gradskog vijeća. Dođe li do ustroja Hitne medicine u Murskom Središću, moguće je njezino uključenje na jačanje prekogranične suradnje u sklopu aktiviranih projekata europske unije za zdravstvo – Interreg VA Slovenija- Hrvatska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije