FOTO: Završio ‘Advent v Općini Vratišinec’

>> FOTO: Završio “Advent v Općini Vratišinec”

Koncertom u župnoj crkvi u Vratišincu završio je ‘Advent v Općini Vratišinec’. Podsjetimo, bogat program započeo je brojnim posjetima Svetog Nikole i to Osnovnoj školi u Vratišincu, Područnoj školi u Gornjem Kraljevcu te onim najmlađima u Dječjem vrtiću “Srčeko”.

Nastavilo se božićnim turnirom u beli u organizaciji Udruge mladih Vratišinec te tradicionalnim festivalom Žgančevih zapisa kojima je domaćin bio KUD “Dr. Vinko Žganec” iz Vratišinca u čast smrti akademika Dr. Vinka Žganca.

Savjet mladih Općine Vratišinec u dva je dana organizirao takozvanu “Čajanku s mještanima” na kojima su se skupljale donacije za potrebite. Istovremeno prvog dana čajanke u centru Vratišinca okićeni su borovi, a taj zadatak svojim radovima i umijećima odradili su osnovnoškolci i klinci iz vrtića.

Kao i svake godine Župni caritas bio je organizator božićnog koncerta na kojem su se prikupljala sredstva za afričku djecu. Programu su dali doprinos učenici osnovnih i područnih škola sa područja župe Vratišinec. Posljednji dan manifestacije bio je prepun događaja pa je tako u Gornjem Kraljevcu održana Božićna priredba, a bile su organizirane i žive jaslice, a sve to u organizaciji KUU “Društvo žena” Gornji Kraljevec.

Sve je završilo kako smo i već spomenuli koncertom zborova u Crkvi Uzvišenja Sv. Križa. Savjet mladih Općine Vratišinec zahvaljuje se svim udrugama koje su svojim programom sudjelovale u manifestaciji, Osnovnoj školi “Dr. Vinka Žganca” Vratišinec, Područnoj školi Gornji Kraljevec, Dječjem vrtiću “Srčeko” , Općini Vratišinec koja je na razne načine potpomogla da se po prvi puta održi “Advent v Općini Vratišinec”, te svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način doprinijeli prvom adventu u Općini Vratišinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije