Snijeg na cestama: Promet je usporen, jutros dvije nesreće

Prvi ovogodišnji snijeg u Međimurju otežava promet na cestama. U policiji saznajemo da je promet usporen, no većih problema za sada nema.

Dakako, na svim je cestama obvezna zimska oprema jer vladaju zimski uvjeti na cesti, odnosno kolnik je prekriven snijegom, upozoravaju iz policije. Pod zimskom opremom podrazumijevaju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Vozač je prije samog uključivanja u promet također dužan očistiti zaleđena vjetrobranska stakla, kao i snijeg na vozilu jer, ukoliko bi bio zatečen u prometu sa zaleđenim staklima ili naslagama snijega na vozilu, ili bez pripadajuće zimske opreme bit će kažnjen novčanom kaznom od 700,00 kuna.

Županijski centar 112 Čakovec javlja kako su jutros u 04:46 sati zaprimili dojavu o slijetanju kombi vozila s ceste u Podbrestu. Vozilo je oštetilo ogradu, a vozač je napustio mjesto događaja. PU međimurska je jutros nešto prije 9 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila u Murskom Središću gdje je došlo do zanošenja vozila i udara u dva parkirana automobila. Ozlijeđenih nije bilo, ali je na vozilima nastala šteta.

Neka nam ovo bude upozorenje da u prometu budemo oprezni, strpljivi i maksimalno koncentrirani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije