Održana završna konferencija projekta ‘Brzi start!’

Udruga tjelesnih invalida Međimurja provodi projekt “Brzi start!” u sklopu operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala” 2007. – 2013. za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, ugovarajuće tijelo Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske.

Partneri u projektu su Udruga za pomoć djeci i mladeži “Osmijeh” i Međimurska županija. Projekt se provodi od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine.

Projekt je usmjeren na unapređivanje sposobnosti zaposlenika i aktivnih članova organizacija civilnog društva za neposredni rad s mladima s invaliditetom i mladima s problemima u ponašanju u Međimurskoj županiji te uspostavljanje suradnje s potencijalnim poslodavcima na području Međimurske županije s ciljem lakšeg zapošljavanja i socijalnog uključivanja ranjivih skupina.

S ciljem predstavljanja rezultata projekta, 18. prosinca 2015. godine održana je završna konferencija projekta. Nazočne su pozdravile i predstavnice projektnih partnera Sonja Tošić-Grlač te Jelena Čugalj zahvalivši se svima na dolasku. Ivana Vimer, voditeljica projekta, predstavila je rezultate rekavši da su partneri zadovoljni postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima.

U aktivnosti Inkluzivnog kutka bilo je uključeno ukupno 32 mladih osoba s invaliditetom i mladih s problemima u ponašanju, održano je 16 grupnih podrški te 42 sata individualnog savjetovanja.

Osim toga, u edukacije za osnaživanje i jačanje kapaciteta stručnjaka bilo je uključeno dvadesetak stručnjakinja iz pomagačkih zanimanja koje svakodnevno rade s ranjivim skupinama, a koje su na edukacijama stekle korisna dodatna znanja, vještine i alate koje mogu koristiti u radu s mladima.

Partneri su zadovoljni postignutim rezultatima i suradnjom na projektu, a “Brzi start!” predstavlja početak razvoja suradnje između civilnog, javnog i privatnog sektora koju treba njegovati i nastaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije