FOTO: Tradicionalni Božićni koncert u Goričanu

>> FOTO: Tradicionalni Božićni koncert u Goričanu

Tradicionalni Božićni koncert Puhačkog orkestra Goričan i ove godine pokazao je da je jedan od događaja koji se u mjestu ne smije propustiti. Svečano i veselo bilo je i ove godine na sam Božić u Domu kulture, gdje je puna dvorana zaljubljenika u limenu glazbu pljeskom zahvaljivala i bodrila mlade puhače i njihovog voditelja Luku Dominik.

Puhački orkestar Goričan pod vodstvom voditelja Luke Dominika svirao je zahtjevne glazbene komade, ali i domaće poznate “za uho” pjesme, te je pokazao da su puhači odlično potkovani za čitanje glazbenih nota i da mogu odsvirati zahtjevne pjesme.

Program je nadahnuto vodio Dubravko Balent – Costa koji je uz najave pjesama, pročitao i izvješće o radu orkestra u 2015. godini, te je od publike tražio pljesak više za izvedbe orkestra. Solo dionice odsvirali su Mihael Horvat, Ivona Dominik i Karlo Horvat koji su velikim pljeskom nagrađeni za svoj nastup.

Uspjesi orkestra ne bi bili takvi, da iza članova orkestra ne stoji njihova obitelj. Spomenuti ćemo neke obitelji iz kojih dolazi više članova orkestra.

Iz obitelji Stjepana i Ljubice Dominik, u orkestru sviraju: Ivan (saksofon), Luka (truba), Ana (bubanj) i Ivona (saksofon).
Iz obitelji Ivice i Silvane Špoljarić, u orkestru sviraju: Rafael (tenor, tuba), Gabi (klarinet) i Josipa (saksofon).
Iz obitelji Dragutina i Božice Horvat, u orkestru sviraju: Mihael (truba) i Karlo (trombon).

‘Ovom prilikom zahvaljujemo svima nespomenutim i spomenutim obiteljima koje ulažu puno roditeljske brige, ljubavi, ali i financijskih sredstava u svoju djecu koja čine Puhački orkestar Goričan. Bez obiteljske pomoći danas ne bi mogli pričati o lijepom koncertu i svim uspjesima Puhačkog orkestra Goričan.’, rekli su nam iz Puhačkog orkestra Goričan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije