Optužnica protiv osam osoba zbog proizvodnje i prodaje droge

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv osmero hrvatskih državljana (1974., 1967., 1979., 1979., 1982., 1983., 1985. i 1987.) zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.

– Prvookrivljenika se tereti da je od veljače do srpnja 2015. godine na području Čakovca, Varaždina i Zagreba, u svrhu daljnje prodaje, kupovao od četvrtookrivljenika i drugih osoba droge heroin, marihuanu i amfetamin i tablete heptanon te ih prodavao konzumentima, nudio na prodaju marihuanu i prenosio heroin za druge osobe.

Drugookrivljenika se tereti da je od travnja do lipnja 2015. godine u više navrata na području Čakovca, u cilju daljnje prodaje, kupovao te zatim prodavao drogu heroin, prodavao i nudio na prodaju tablete heptanon, prodavao marihuanu i omogućio drugima da u njegovom stanu konzumiraju droge heroin i fentanil koji se konzumira preko flastera za kožu.

Trećeokrivljenicu se tereti da je posredovala u kupoprodaji marihuane, a petookrivljenika se tereti da je od prvookrivljenika kupio marihuanu u svrhu daljnje prodaje; dok se šestookrivljenika tereti da je prodao prvookrivljeniku i trećeokrivljenici veću količinu tableta heptanon.

Sedmookrivljenika se tereti da je prvookrivljeniku nudio na prodaju marihuanu, a osmookrivljenika se tereti da je prvookrivljeniku i drugookrivljeniku nudio na prodaju i konzumaciju droge amfetamin i fentanil, priopćili su iz ODO Čakovec.

Vijeće Općinskog suda u Čakovcu je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor prvookrivljeniku (41) i drugookrivljeniku (48) zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Neslužbeno saznajemo da je sedam osoba s područja Međimurske županije, a jedan s područja Grada Zagreba, dok su glavni akteri muškarci iz Čakovca i Nedelišća.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije