Pokrenuta istraga protiv petorice zbog fizičkog napada u Goričanu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv petorice muškaraca starosti 49, 29, 23, 30 i 29 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela sudjelovanja u tučnjavi, teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari.

Riječ je o fizičkom sukobu u Goričanu koji se dogodio 12. srpnja ove godine u kafiću Međimurka kada je na zatvorenoj terasi skupina Roma fizički napala četvoricu muškaraca.

– Postoji osnovana sumnja da je trećeokrivljenik angažirao prvookrivljenika odnosno svog oca, te drugookrivljenika i petookrivljenika odnosno braću, i četvrtookrivljenika, s kojima je dogovorio da će fizički napasti četvoricu muškaraca iz osvete zbog ranijeg verbalnog sukoba s njima.

Osnovano se sumnja da su ih napali 12. srpnja 2015. u ugostiteljskom objektu u Goričanu udarajući ih rukama i nogama pri čemu je drugookrivljenik teško ozlijedio jednu osobu, a teške tjelesne ozljede zadobila je još jedna osoba. Osnovano se sumnja da je četvrtookrivljenik u isto vrijeme porazbijao inventar ugostiteljskog objekta i stakla na prozorima i rashladnoj vitrini – priopćeno je ODO Čakovec.

Ovaj sukob jučer je oštro osudilo Općinsko vijeće Goričan: “Općinsko vijeće općine Goričan najoštrije osuđuje događaj od 12. srpnja 2015. godine u lokalu “Međimurka” u Goričanu, gdje je grupa Roma predvođena gospodinom Bojanom Balogom i sinovima, bez povoda brutalno premlatila nedužne mladiće koji su pritom zadobili teške tjelesne ozljede.

Kako je suživot romske manjine sa većinskim stanovništvom bio izuzetno dobar i u želji da se tako nastavi, od nadležnih Državnih institucija (Policija, Državno odvjetništvo, Sudovi, Centar za socijalnu skrb) tražimo da detaljno preispitaju djelovanje Balog Bojana i njegovih sinova, kako se ne bi narušavali dobri međuljudski odnosi. Zaključkom Općinskog vijeća Općine Goričan suglasne su sve političke stranke općine, načelnik i zamjenik načelnika”, napisali su u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije