S otpadom iz Krapine u Pribislavec donio bombu i streljivo

U petak, 7. kolovoza Policijska uprava međimurska zaprimila je dojavu 34-godišnjaka s područja općine Pribislavec da je prilikom sakupljanja otpada na širem području Krapine pronašao eksplozivna sredstva koja je donio kući.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske koji su utvrdili da se radi o ručnoj bombi, tri komada topničkog streljiva manjeg kalibra i dva komada streljiva većeg kalibra. Eksplozivna sredstva na sigurnoj lokaciji odmah su uništena.

U subotu, 8. kolovoza u Donjem Kraljevcu, u Čakovečkoj ulici, 52-godišnji prolaznik uočio je predmet nalik na zaostalu granatu iz II. svjetskog rata. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske koji su utvrdili da se radi o topničkoj granati većeg kalibra zaostaloj iz II. svjetskog rata, a koja je najvjerojatnije iskopana prilikom zemljanih radova. Eksplozivno sredstvo također je uništeno.

I ovom prilikom iz policije obavještavaju građane kako je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja – manje tragedija“, koja građanima bez ikakvih sankcija omogućava dragovoljnu predaju svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva policiji, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje, streljivo i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, poručuju iz PU međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije