Valentin Fogadić: Pustite me da tugujem u miru

Utvrđeno je da je u jezeru HE Dubrava pronađeno tijelo žene. Leš je u takvom stanju da će prepoznavanje biti otežano – kažu u policiji. Istraga će se, kažu, voditi pod pretpostavkom da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu. Sutra je, pak, u planu obdukcija i prepoznavanje pronađenog tijela.

Možda će, dodaju, trebati provesti DNA analizu. Ipak, najvjerojatnije se radi o nestaloj Ivani Fogadić. Tijelo je pronađeno gotovo u ravnini s dječakovim, no s druge strane jezera.

– Molim medije da me puste da tugujem u miru – kazao je suprug Ivane i otac dječaka Patrika, Valentin Fogadić.

Nakon što je u jezeru HE Dubrava jučer pronađeno tijelo petogodišnjeg Patrika Fogadića, jutros je nastavljena potraga za njegovom majkom Ivanom. Oko 15 sati je u jezeru u predjelu Struge pronađeno mrtvo tijelo koje su u vodi pronašli ribolovci i pozvali policiju. Još nije službeno potvrđeno da je riječ o tijelu nestale Ivane Fogadić, no sumnja se da se radi upravo o njoj.

Lokacija na kojoj je tijelo pronađeno nalazi se na istom jezeru na kojem je jučer pronađen Patrik, ali na drugoj obali, na području Varaždinske županije, pa je u izvlačenje tijela uključena PU varaždinska.

Vatrogasci jutros izvukli automobil, obdukcija pokazala da je uzrok Patrikove smrti utapanje

Vatrogasci su jutros u nastavku potrage iz jezera vitlom izvukli prazan automobil koji je jučer detektiran sonarom, a u njemu su pronađeni dokumenti Ivane Fogadić. Na vozilu, koje je pronađeno na pet i pol metara dubine, razbijeno je vjetrobransko staklo, a desni bočni prozor je spušten, što je omogućilo da se vozilo brže napuni vodom i potone.

Oštećenja su na automobilu nastala zbog siline udara u vodu pa se pretpostavlja da je Ivana vozila vrlo brzo prije nego se zaletjela u kanal. Plavosiva Opel Astra pronađena je točno 7 kilometara od mjesta gdje je jučer pronađeno tijelo dječaka, a pretpostavlja se da ga je do tamo odnijela vodena struja.

Policija je u popodnevnim satima izvijestila da je na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obdukcijom utvrđeno da je uzrok smrti Patrika Fogadića, pronađenog jučer u 18 sati, utapanje. Provedeno je i prepoznavanje tijela te je i službeno utvrđeno da je riječ o Patriku.

Podsjetimo, Patrik Fogadić s majkom Ivanom nestao je u noći s nedjelje na ponedjeljak, a tijelo je u jezeru kod Preloga u smjeru Cirkovljana, u raslinju tik uz asfaltirani nasip, pronašao prolaznik.

Na jezero je jučer stigao i Valentin Fogadić, otac dječaka koji je istrčao iz vozila hitne pomoći i skočio u jezero, vičući: “Patrik! Patrik! Ne mogu ja bez njega!” Prisutni su ga izvukli iz jezera i ponovno uveli u vozilo hitne pomoći te je potom odvezen s mjesta tragičnog događaja.

Podsjetimo, te noći kada su nestali Ivana i Patrik Fogadić, Ivana je oko 1.00 sat na Facebook profilu napisala oproštajnu poruku iz koje se moglo naslutiti ono najgore – da će se sebi i sinu oduzeti život. Posljednji signal s njezina mobitela uhvaćen je u ponedjeljak ujutro u međimurskoj općini Orehovici. Majka i sin odvezli su se u Opel Astri plavosive boje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije