Bivšem svećeniku iz Selnice 11 godina zatvora za ubojstvo Čakovčanke

– Kada vam je supruga rekla da vam je Vesna Hajdarević došla na vrata, to je za vas očito bila kap koja je prelila čašu i tada ste odlučili tu situaciju riješiti jednom zasvagda. Dogovorili ste joj sastanak na koji je ona dan kasnije došla iz Čakovca. Potom ste je odveli u garažu gdje ste je najmanje sedam puta udarili tupim djelom sjekirice za meso po glavi.

Udarili ste je i šakom u glavu, a kada je pala na tlo, legli ste na nju te ste joj rukama prekrili usta i nos dok nije prestala disati. Ustanovljeno je da je umrla zbog nasilnog poremećaja disanja. Ubili ste je na podmukao način, no sud smatra da nije dokazno da ste je ubili i na okrutan način, pa taj navod optužnice nije prihvaćen – kazao je Ratko Šćekić, predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući nepravomoćnu presudu Danijelu Horvatu, bivšem svećeniku iz Selnice.

Horvat je osuđen na 11 godina zatvora jer je lani u veljači ubio Čakovčanku Vesnu Hajdarević, i to nakon što ju je doveo u garažu zgrade u kojoj je živio. Prije no što ju je ubio, na glavu si je stavio motociklističku kacigu, na kojoj su nađeni njegovi biološki tragovi. On sam nađen je pokraj njezina mrtvog tijela, s tragovima krvi po sebi.

– Motiv ubojstva je činjenica da vi niste vidjeli izlaz iz situacije u kojoj ste se našli jer vas je V. Hajdarević godinama na neki način progonila te se miješala u vaš život, o čemu ste iskazivali i vi i svjedoci. Moglo bi se reći da je njezino ponašanje bilo opsesivno i posesivno – kazao je sudac.

V. Hajdarević je imala i zabranu približavanja Horvatu te je bila uvjetno osuđena zbog višekratnog uznemiravanja njega i njegove obitelji. Sud je Horvatu tu činjenicu, kao i to da je neosuđivan te da je izrazio iskreno kajanje, cijenio kao olakotne okolnosti zbog čega je izrečena kazna tek malo veća od zakonskog minimuma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije