Osam nesreća: U prometu teško stradali stariji vozači mopeda i bicikla

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije evidentirano je ukupno 8 prometnih nesreća, od čega 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe lakše i 2 teško ozlijeđene, te 4 s nastalom materijalnom štetom.

U petak, 8. svibnja oko 10,05 sati, u Strahonincu na raskrižju ulica Žrtava fašizma i Matije Gupca, dogodila se prometna nesreća u kojoj 70-godišnji vozač neregistriranog mopeda, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje). Zbog toga je prilikom skretanja izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom, te se prevrnuo i pao na kolnik. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđen.

U subotu, 9. svibnja oko 9,30 sati u Kotoribi u Ulici kralja Tomislava, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 78-godišnja vozačica bicikla sa pješačko – biciklističke staze uključivala u promet na kolnik, a bez da je prethodno propustila sva vozila koja su se kretala kolnikom.

Zbog toga je u njezin bicikl udario osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 77-godišnji vozač. Uslijed udara vozačica bicikla pala je na kolnik. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu ozlijeđena vozačica bicikla prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđena. O prometnim nesrećama podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Iz policije javljaju da je prisutnost alkohola u organizmu tijekom dana vikenda utvrđena kod 2 sudionika prometnih nesreća. Najveća, u količini od 0,83 g/kg utvrđena je kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom u Selnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije